HockeyNews
PLUS

Oplanerad comeback för Jagr, 50 – stod för två assist: "Inte tränat"

(24808) Jaromir Jagr
Carl Sandin/Bildbyrån

Publicerad: 12 december 2022

FacebookXWhatsApp
Det var inte planerat. Men nu fortsätter karriären för Jaromir Jagr i moderklubben Kladno i den högsta tjeckiska ligan.
Och comebacken var mer än godkänd för den snart 51-årige spelande legendaren.

Jaromir Jagr har tvekat inför att spela vidare. Inte undra på. Den störste fyller 51 år i februari och han har spelat fler matcher och gjort fler poäng än de flesta.

Men när hans Kladno skulle möta Liberec i Extraliga saknades det spelare i Kladno.

– Min ankomst var inte planerad i förväg. När Liberec bestämde sig för att inte skjuta upp matchen hade vi bara tolv spelare på träningen i lördags. Det fanns ett hot om att matchen skulle bli inställd och det ville jag inte skulle hända, säger Jagr till tjeckiska medier.

Kladno kom till spel och höll jämna steg med Liberec i två perioder, men i början av den tredje gjorde Liberec två mål inom loppet av 20 sekunder och då var det kört. Liberec vann med 7–3 och ex-brynäsaren Adam Brodecki gjorde ett av målen för Kladno.

LÄS MERUppgifter: NHL-och OS-meriterad amerikan kan lösa HV71:s centerfråga

Jaromir Jagr då? Den forne poängkungen stod för två assist.

– Om jag spelade för att göra poäng... Var inte dum, det ligger bortom mig, säger han.

Jaromir Jagr spelade över 15 minuter inklusive powerplay-tid. Men han har inte tränat med Kladno på allvar under hela den här säsongen.

– Jag är på is ibland som tränare, men annars är det svårt att träna med laget eftersom jag är den 21:a eller 22:a spelaren... Jag skulle bara vara överflödig på träningen, vilket inte skulle vara bra. Så jag har inte tränat, säger Jagr, som ändå beskrivs vara i strålande fysisk form.

Nu väntar landslagsuppehåll och frågan är om Jaromir Jagr fortsätter att spela längre fram i december. Det är inte omöjligt, för lagkamraten och den tidigare Färjestadsspelaren Jakub Klepis ser ut att bli borta en tid på grund av en fraktur.

Vägen ligger öppen för Jaromir Jagr.

– Det ser ut som att han kommer att vara borta i ungefär en och en halv månad. Vi måste hantera det på något sätt, säger Jaromir Jagr.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!