HockeyNews
PLUS

Spetsforwarden bjuds ut i SHL

Richard Panik
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 15:41

FacebookXWhatsApp

Flera SHL-klubbar är på jakt efter förstärkning.
Nu finns den NHL-meriterade forwarden Richard Pánik, 33, på marknaden och slovaken vill till SHL.

ANNONS

Rögle och HV71 är två av lagen som åkt på tunga skador på nyckelspelare och som nu tittar på att förstärka laget. Skåningarna jagar först och främst en ersättare till långtidsskadade Daniel Zaar, medan HV71:s general manager Chris Abbott först och främst tittar på en center tittar efter Oskar Fisker Mølgaards skada i premiären.

Ett namn som finns ute på borden bland sportcheferna i SHL och som vill till Sverige är den 33-årige NHL-meriterade slovaken Richard Pánik som gjort över 500 NHL-matcher och som spelat VM och OS för Slovakiens landslag.

Pánik, som lämnade Nordamerika 2022, ses som en powerforward med en hel del skills och är sugen på en flytt till SHL. Efter flytten tillbaka till Europa har han representerat Lausanne och nu närmast tjeckiska Trinec och Pardubice, där han varit en bärande spelare.

ANNONS

Enligt uppgifter till Hockeynews har SHL-klubbar hört sig för om forwardens tjänster och det är inte någon superdyr lösning det rör sig om för den klubb som vill plocka in honom.

Richard Pánik har ryktats vara på väg till SHL även tidigare, men med tanke på den skadesituation som råder i ligan för tillfället är det inte helt otroligt att en flytt nu till slut blir verklighet.

Lyssna på det senaste avsnittet av MP & Hanson:

ANNONS

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln