HockeyNews
PLUS

MP:s silly: Karlins framtid & affären som sket sig

MP:s silly
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 13:41

FacebookXWhatsApp

Under hela hockeysäsongen får du som har Hockeynews PLUS ta del av färska sillynyheter och de senaste ryktena från insidan. Den här veckan bjuds det bland annat på:

► Karlin blir Modo trogen
► Var nära SHL-klubb – drog sig ur
► Moras succéman ser ut att bli kvar
► Jonas Ahnelövs framtid
► Klubbarna som rycker i Hockeyettans poängkung
► Västerås huvudspår
► Han kan ta över efter Widebro
► Så mycket tjänar AIK:s import

ANNONS

Karlin väldigt nära nytt avtal i Modo

Henrik Gradin & Mattias KarlinI mitten på september kunde Hockeynews berätta att Modo gärna ville förlänga med sin huvudtränare Mattias Karlin, samt att de hade börjat prata framtid. Den tunga säsongsstarten har inte förändrat klubbens vilja. Enligt källor som Hockeynews har talat med är parterna nu väldigt nära att enas om ett nytt treårsavtal. Det är i nuläget endast små detaljer som återstår och inom ett par veckor hoppas parterna vara i mål.

Assisterande Jonas Holmström har ett utgående avtal, medan Mikael Sundell sitter på kontrakt och blir en del av ledarstaben även nästa säsong. Holmström har ambitioner om att bli huvudtränare på sikt och var bland annat i pajpen för jobbet i allsvenska nykomlingen Vimmerby, men tackade till slut nej. Därtill har han en familjesituation där familjen befinner sig i Småland, vilket gör situationen komplex. Huruvida han blir kvar i Modo för att fortsätta jobba bredvid Karlin och Sundell eller inte återstår alltså att se.

ANNONS

Rögle var nära center – dragit sig ur

Otto SomppiRögle har varit på jakt efter att förstärka truppen i takt med alla tunga skador man åkt på de sista veckorna. Kanadensaren Carter Ashton är redan presenterad, men klubben har ambitioner om att förstärka mer än så. Så sent som för en vecka sedan var man väldigt nära att göra klart med den finske centern Otto Somppi som till vardags spelar i finska Tappara. Nu ser det dock inte ut att bli någon affär.

Enligt källor har det rått delade meningar om kontraktslängden i kontraktet, vilket gjort att det inte blivit någon affär. Otto Somppi ville ha ett kontrakt över denna och nästa säsong – medan Rögle bara ville ge honom säsongen ut. Nu ser det i stället ut som att parterna går vidare på andra håll.

Succéspelaren nära förlängning i Mora

Martin JohnsenDet är någonting med norrmän och Mora. Förra året hette succéerna Michael Brandsegg-Nygård, Noah Steen och Petter Vesterheim. I år är det centern och Storhamar-fostrade Martin Johnsen som stulit rubrikerna. Den 20-årige centern har imponerat stort och svarat för tio poäng på tio matcher under säsongsinledningen.

ANNONS

Nu kan Hockeynews berätta att parterna närmar sig en förlängning av det avtal som löper ut i vår. Bådas ambition är att fortsätta samarbetet och händer inget oförutsett spelar Johnsen i Mora även nästa säsong, enligt uppgiftslämnare.

Ahnelövs framtid

(10490) Jonas Ahnelöv-redigerad1OS-meriterade Jonas Ahnelöv avslutade förra säsongen i Bratislava i Slovakien, där han imponerade med sitt tvåvägsspel och stod för sju poäng på elva matcher. Någon fortsättning blev det dock inte och nu är 36-åringen återigen utan jobb.

Ahnelöv vill fortsätta spela och letar framförallt jobb i utlandet, där han har chans att tjäna goa nettopengar under sina sista år av karriären. Källor uppger att det funnits erbjudanden att ta ställning till, som dock inte känts rätt för backen. Men det är nog inte allt för långt bort innan han hittar en lösning.

Så mycket tjänar AIK:s import

Jordy Bellerive AIKAIK:s nyförvärv Jordy Bellerive har stora förväntningar på sig att bli en ledande spelare för ”Gnaget” den här säsongen. Rapporterna säger också att han har betalt därefter. Enligt källor med insyn i affären får Jordy Bellerive runt 60 000 dollar netto per säsong på sitt tvåårsavtal. Det är inte toppbetalt i ligan, men absolut en väldigt bra allsvensk lön. Vi får väl återkomma i ämnet senare under säsongen till om det blev ”bang for the bucks” för AIK:s del eller inte.

ANNONS

Han är VIK:s huvudspår

Anders Karlsson Ante KarlssonVästerås har fått en tung start på säsongen och är bara tia i den Hockeyallsvenska tabellen. På måndagen kom beskedet att klubben väljer att sparka tränarduon Karl Helmersson och Örjan Lindmark. Någon ersättare är ännu inte klar.

Expressen var först att avslöja att Timrås tidigare tränare Anders "Ante" Karlsson är huvudspåret, även Hockeynews har tagit del av liknande uppgifter. Men även namn som Peter Popovic och Peter Andersson ska ha diskuterats internt. Klubben ser ”Ante” som en bra ersättare, men vill även se hur interimlösningen Eric Karlsson fungerar innan man agerar. I dagsläget är ingenting signerat, men Västerås ambition är att ha en tränarlösning klar inom de närmsta veckorna.

De rycker i Hockeyettan poängkung

Oskar LundkvistDen tidigare Luleåforwarden Oskar Lundkvist gör stor succé i Piteå och leder hela Hockeyettans poängliga med 15 poäng efter nio matcher. Nu rycker allsvenska klubbar i honom och så väl Nybro som Östersund ska ha gjort en förfrågan till Piteå om att få låna Lundkvist, men fått nobben. Piteå vill helt enkelt inte släppa sin poängmaskin i det här läget på säsongen.

ANNONS

I stället kan det bli aktuellt med en allsvensk flytt till nästa säsong och det finns intresse för 20-åringen vars kontrakt löper ut i vår. Oskar Lundkvist, som beskrivs som en spelskicklig spelare med bra skott, gjorde ett kortare inhopp i just Östersund förra säsongen då det blev nio matcher och två poäng.

Han kan ersätta Widebro i Modo

(28300) Modo Johan WidebroI september kom beskedet att den mångårige och framgångsrike vdn Johan Widebro slutar i Modo efter åtta år i klubben. Vid månadsskiftet september/oktober gjorde han sin sista arbetsdag för klubbe. Det har på sina håll spekulerats i att det skulle röra sig om schism, uppgifter som är felaktiga. Johan Widebro vill helt enkelt ha en ny utmaning och Modo ett nytt ledarskap, vilket gjorde att parterna valde att gå åt varsitt håll.

Modo har nu gett sig ut på jakt efter ersättare, men man ser inte ut att behöva sträcka sig särskilt långt. Enligt vad jag hör kan det bli intern lösning som ersättare i form av den tillförordnade vdn och ekonomichefen Jan Sjölund, som ska vara en av huvudkandidaterna för att ta över efter Widebro.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln