HockeyNews
PLUS

Beskedet om Karlins framtid: ”Krävs två för att dansa”

Karlin/Hinken
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 16 september 2024

FacebookXWhatsApp

Med Mattias Karlin på tränarbänken har Modo blivit ett SHL-lag att räkna med.
I vår löper kontraktet ut – men nu vill parterna förlänga.
– Vi har en förhoppning om att behålla Mattias, säger sportchefen Henrik Gradin till Hockeynews.

ANNONS

Sedan Mattias Karlin tog över Modo 2021 har Modo både tagit klivet upp i SHL och påbörjat resan mot att bli en stabil SHL-klubb igen. I samband med avancemanget förlängdes Karlins kontrakt till och med 2025.

Det innebär att kontraktet löper ut efter den här säsongen – men redan nu kan Hockeynews berätta att parterna ser över en förlängning:

– Vi har en förhoppning om att behålla Mattias och vi har inlett en dialog. Vi får se vad han vill, men vi har ingen plan på att byta ut honom. Vi hoppas att vi ror det i hamn, säger sportchefen Henrik Gradin.

Är det ett längre avtal som är i pajpen?

– Jag vet inte vad ett längre avtal är.

Det är ganska vanligt att skriva tre år med en tränare.

– Ja, det är väl någonstans där vi landar då.

Bland de assisterande tränarna har Mikael Sundell avtal till och med 2026, medan Jonas Holmström och målvaktstränaren Michal Zajkowskis kontrakt går ut i samband med Karlins.

”Hinken” hymlar inte om med att han gärna behåller sin nuvarande tränartrojka.

ANNONS

– Vi är jättenöjda med vår tränarstab och jag tycks ha ganska bra koll på vad alla vill. Det skulle vara Jonas i så fall som har familjen i Jönköping och han har varit väldigt tydlig med att han vill bli huvudtränare, säger Gradin och fortsätter:

– Jag vet att han varit på intervjuer under våren och sommaren till några allsvenska jobb. Vi har en väldigt öppen och ärlig dialog, så jag skulle aldrig stoppa Jonas att få den möjligheten.

När Hockeynews frågar Mattias Karlin hur han ser på sin framtid, säger han:

– ”Hinken” och jag har väl snackat litegrann, men inte jätteingående. Vi har sagt att vi låter allt få lägga sig litegrann efter starten och sedan får vi se var det tar vägen. Vi är väl i uppstartssnacket nu, säger han.

Men du vill bli kvar här?

– Jag är absolut intresserad av att vara kvar, men det är ju som alltid, det krävs två för att dansa. Sedan vet både ”Hinken” och jag var vi har varandra, det finns ingen panik på det sättet. Vi har påbörjat litegrann och vet om var vi står.

Jag antar att det kommit lite intresse från andra håll också?

– Nej, det har det inte. Det har varit ganska lugnt. Det är ingen som ringt till mig i alla fall. Jag har ju åtta-nio månader kvar, men skulle det stranda här av någon anledning så måste jag ju så klart kolla vad som finns och inte finns. Just nu har jag noll procent fokus på det.

Lockar det dig med utlandet eller NHL, eller det är mer att du vill vinna SM-guld med Modo?

– Nu är vi ändå rätt nya i SHL, men skulle vi klara oss kvar över x antal år så kan man ju spänna bågen lite mer. Vi ska nog inte snacka guld på det kontraktet jag har nu, men det skulle vara helt fantastiskt att få vara med och uppleva det. Men då behöver nog ”Hinken” förlänga mitt kontrakt först.

– Utlandet, det är någonting jag absolut har som en höjdpunkt eller vad man säger. Om det är nu eller sen, det får vi se. Det är mycket som spelar in, men det skulle vara jättehäftigt att testa på en annan kultur någon gång.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln