HockeyNews
PLUS

Tomásek om nyförvärvet: "Kommer bli grym"

David Tomásek, Marian Studenic
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 7 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Det blev inget NHL för David Tomásek som istället inleder sitt andra år i Färjestad. I årets trupp finns en ny bekantskap som han ska försöka hjälpa.

ANNONS

David Tomásek stod för flera individuella framgångar under säsongen som var. Första året i Färjestad vann han skytteligan i serien och efter uttåget i kvartsfinalen briljerade han i VM och vann guld.

– Det var en lång men rolig säsong med många spännande grejer. Personligen var det kanske till och med min bästa säsong i karriären. Det var såklart kul att vinna skytteligan, tyvärr kunde vi inte följa upp grundserien med ett bra slutspel. VM var sedan en otrolig upplevelse och något jag kommer bära med mig för resten av livet, säger Tomásek till VF.

Förlängde kontraktet tidigt

Redan i november 2023 förlängde han sitt kontrakt, utan klausul.

Hotet att gå till NHL var däremot stort och FBK-fansen fick vänta till mitten av juni innan det stod klart att han blev kvar i Karlstad.

– Det var väldigt nära, annars hade det inte pratats så mycket om det. Det pågick en hel del diskussioner som min agent skötte. Jag var ute efter ett envägskontrakt, och det erbjöds aldrig. Så då kände jag att det var mer värt att stanna i Europa och fortsätta i rollen jag har här. Det kändes som ett bättre beslut för egen del, säger Tomásek som nu kunnat smälta den intensiva perioden.

Hyllar nyförvärvet

Ifjol gjorde Tomásek 45 poäng, varav 25 mål och 20 assist. 28-åringen har stor press på sig, likt det slovakiska nyförvärvet Marian Studenic.

– Jag vet inte så mycket om honom sedan tidigare, men det är riktigt skönt att ha en spelare från grannlandet i laget. Vi pratar nästan samma språk, så det är grymt. Jag är glad att ha honom här. Jag har pratat med grabbar som spelat med och mot honom. Jag är säker på att ”Walle” (Rickard Wallin) vet vad han gör. Värvar du en sån spelare vet du vad du får. Sen lär det såklart ta tid att vänja sig med allt, men jag tror han kommer bli grym för oss. Jag ska se till att hjälpa honom med det jag kan.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln