HockeyNews
PLUS

Marko Anttila tackar för sig i landslaget: "Dags att bli ett fan"

(28167) Marko Anttila
Joel Marklund/Bildbyrån

Publicerad: 26 maj 2023

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Förlusten mot Kanada i Nokia Arena blev Marko Anttilas sista match för Finland.
Efter uttåget i VM-kvartsfinalen tackar den finländska lagkaptenen för sig.
– Jag fyller 38 i övermorgon. Yngre människor har bättre kroppar och mer kraft, det är inget fel med det, säger Anttila.

Regerande världsmästarna Finland brände sina chanser mot Kanada och var inte tillräckligt skarpa i försvars- och målvaktsspel och föll tungt hemma i Nokia Arena där man vann VM-guld förra våren.

För lagkaptenen Marko Anttila, 37, blev det sista insatsen i landslaget. Den 203 centimeter, 104 kilo tunge och omåttligt populära spelaren och personen tackar därmed för sig på den internationella scenen.

Marko Anttila var stor hjälte vid VM-guldet 2019 i Bratislava och han har även varit med och vunnit OS-guld 2022 och VM-guld 2022.

– Under turneringen här blev det nog tydligt att det är dags att bli ett fan. Jag tänkte på det redan i somras, men när kroppen kändes bra under hösten stod det klart för mig att jag skulle försöka ta en plats i hemma-VM, säger Anttila.

LÄS MERFörbundskaptenen Sam Hallam efter VM-uttåget: "Enorm besvikelse"

Den tidigare Örebroforwarden gjorde två mål och en assist på de åtta VM-matcherna 2023. Han har kontrakt kommande säsong med Kärpät i den finska ligan.

I landslaget får någon annan ta över som lagkapten.

– Jag vill att du ska vara dig själv och bara kasta dig ut på isen. Jag är inte alls orolig för ledarskapet. Ledargruppen är så bred att det inte är en enmansshow även om du har ett ”C” på bröstet. Till exempel var” Valle" (Valtteri Filppula) lagkapten förra året, säger Anttila.

New York Rangers-forwarden Kaapo Kakko, 22, var med och vann VM-guld 2019 i Slovakien med Marko Anttila som lagkapten.

– Han är en stor ledare som öppnar munnen när han behöver. Det har också fungerat på isen – även i detta VM, säger Kakko till Iltalehti.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!