HockeyNews
PLUS

Malm: "Väldigt solida och starka defensivt"

Malm
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 9 april 2024

FacebookXWhatsApp

Kristianstad är på jakt efter en plats i Hockeyallsvenskan till nästa säsong. Då har det börjat på rätt väg.

– Det är klart att vi är jättenöjda med starten vi haft, säger Kristianstads sportchef Christoffer Malm till Hockeynews.

Kristianstads IK har haft en fin start i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Laget toppar tabellen med tio poäng på fyra matcher. Christoffer Malm var förra året i AIK, som sportchef. I år blev det en nytt äventyr som sportchef i Kristianstad.

– Det är klart att vi är jättenöjda med starten vi haft. Samtidigt som vi försöker påminna oss själva och varandra hela tiden att det är trepoängssystem och att det bara är sex lag med, så det kan gå fort. Det tråkiga svaret utåt är att man hela tiden tar match för match liksom, och försöker beta av. Än så länge har vi inte ens kommit halvvägs, så det är en lång väg kvar, säger Christoffer Malm till Hockeynews.

Malm tycker att laget haft en stabil defensiv de senaste matcherna. Men att det gäller att hitta en balansgång mellan defensiven och offensiven.

– Jag tycker framför allt nu i kvalserien att vi har blivit väldigt mer solida och att alla verkligen chippar in i framför allt det defensiva spelet och spelet utan puck. Det ser man kanske inte minst från de två senaste matcherna där vi vunnit med 1-0, och det är väl främst det som gör att vi vinner och har vunnit de tajta matcherna, att vi är väldigt solida och starka defensivt. Givetvis vet vi om att vi behöver hitta tillbaka lite igen och få igång en offensiv så att vi kan få in någon mer puck igen. Så att det blir en balansgång där, att samtidigt behålla det starka defensiva spelet men ändå bygga på det offensiva lite till, säger Malm till Hockeynews.

Kring det tajta schemat och allt resande i landet

– Nu har vi redan varit i Piteå och vi är i Stockholm idag. Så det är otroligt tajt och det är något vi har pratat om, att verkligen ta vara på tiden och inte "springa iväg". Utan behöver vi vila så vilar vi, behöver vi stanna en extra gång för att käka och fylla på så gör vi det. Mycket som alla andra såklart, men att man tittar på att man reser bra, äter bra och sover bra. Som oss ledare, att vi försöker optimera det så mycket som möjligt så att spelarna ska kunna prestera när det väl är match, säger Malm.

Kvällens batalj mot tabelltvåan Brödernas/Väsby

Kristianstad möter under tisdagen Bröderna/Väsby som ligger tvåa med sex poäng. Då ser Malm ett rutinerat lag framför sig.

– Väsby som lag är ett otroligt skickligt lag. Ett lite äldre lag och en helt annan rutin än vad vi har stött på tidigare. Många spelare som har varit med förr, både i Väsby och kvalat innan men också spelat på högre nivå. Vi vet om att vi kommer att möta ett av de bästa lagen i kvalserien och lite den inställningen gick vi in med från början också, att det är bara bra lag kvar. Så man ska försöka hitta sitt spel och göra samma sak oavsett vilka vi möter, säger Malm och fortsätter att prata om att man också måste njuta.

– Sedan också försöka njuta av det, det är fantastiskt roliga matcher att spela och det är inte många som får chansen. Oavsett om det är ett kval från Hockeyettan till Hockeyallsvenskan eller Hockeyallsvenskan till SHL, så är det få förunnat att få spela de här avgörande matcherna. Så att någonstans i stunden njuta men samtidigt gå ut och liksom inte be om ursäkt, avslutar Malm.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!