HockeyNews
PLUS

Luleås drag – garderar med reserv på målvaktssidan

(30818) Johannes Sundström
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 21 december 2023

FacebookXWhatsApp
Luleå rustar inför slutspurten och SM-slutspelet.
Klubben har gjort klart med en tredjemålvakt bakom Matteus Ward och Joel Lassinantti.

Det blir den Luleåfostrade Piteå-målvakten Johannes Sundström, 22, som ska agera stand-in för Luleå under slutdelen av säsongen. Sundström flyttade från Luleå till Piteå under gymnasietiden och spelar för närvarande i Hockeyettan.

– Han har haft en fin utveckling i Piteå och är en ung bra målvakt, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till Hockeynews.

Sundström kommer att finnas med i Luleå som reserv i händelse av att något skulle inträffa med Matteus Ward eller Joel Lassinantti. Han är nu så kallad namngiven tredjemålvakt i SHL-klubben och kan gå fritt mellan Piteå och Luleå. Inom kort väntar spel i Allettan.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

– Jag har haft en bra dialog med Luleå Hockeys vice GM, Ulf Engman kring Johannes. Känns riktigt roligt för Johannes som är en mycket ambitiös målvakt som kommer till jobbet varje dag. Detta är ett kvitto på att han håller mycket hög nivå och att vår målvaktstränare Jens Fredriksson gör ett bra jobb. Dessutom är det en fjäder i hatten för oss som förening att vi kan hjälpa SHL klubbarna och att vi bedriver en verksamhet som håller hög nivå säger Piteås sportchef Mikael Aaro till klubbens hemsida.

LÄS MERLuleås signal – vill behålla landslagsforwarden

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!