HockeyNews
PLUS

Luleås signal – vill behålla landslagsforwarden

(30561) Juhani Tyrväinen
Bildbyrån

Publicerad: 11 december 2023

FacebookXWhatsApp

Juhani Tyrväinen, 33, har spelat över 200 matcher för Luleå i SHL, men har ett utgående kontrakt med norrbottningarna.

Nu vill klubben förlänga med den finländska landslagsforwarden.

– Det finns ett intresse från vår sida att ha kvar honom, men vi får se vad han säger helt enkelt, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till Hockeynews.

Luleå har två tredjedelar av toppkedjan på landslagsuppdrag den här veckan. Pontus Andreasson ska debutera i Tre Kronor i Schweiz.

Och för centern Juhani Tyrväinen, som håller ihop kedjan med Andreasson och Linus Omark, är det match mot bland annat Tre Kronor och Andreasson som gäller.

Luleå värvade den allsidige centern precis innan han vann VM-guld med Finland i Slovakien våren 2019. Juhani Tyrväinen är inne på sin femte säsong i Luleå och klubben signalerar att man vill förlänga det utgående kontraktet.

– Vi har pratat med honom lite grann och det kommer väl att fördjupas lite grann inom inte alldeles för länge. Nu är han iväg på landslaget den här veckan, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till Hockeynews.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Han fortsätter:

– Vi bör ju komma framåt där inom inte alldeles för länge. Sedan får vi se var det landar, och vad han känner.

Juhani Tyrväinen är en tuffing som passar väl in i hur Luleå vill spela hockey. Och på 208 SHL-matcher med klubben har han också producerat 123 poäng (43 mål, 80 assist).

LÄS MERPolisen grep in – LHC: "Luleås supportrar del i det"

Förra säsongen blev det tre landskamper med Finland och han har alltså ett VM-guld på meritlistan. Så Luleås vice GM Ulf Engman är inte förvånad att Tyrväinen är uttagen.

– Det är ju en duktig spelare så jag kan förstå att han blev uttagen. Jag vet inte vilken roll de har tänkt honom i för han är också väldigt användbar i ett landslag. Han är duktig i både boxplay och powerplay så han är användbar i många olika positioner i ett landslag.

Återstår att se om Juhani Tyrväinen och Luleå kommer överens om ett nytt kontrakt.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!