HockeyNews
PLUS

Lodin: "Två rätt dåliga spelare"

Lodin

Publicerad: 18 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Viktor Lodin avgjorde match ett, men blev bortplockad i match två.
Efteråt kritiserade han, i en intervju med Expressen, såväl domarna som pikade HV-spelare.

Det var stundtals riktigt hett i ödesmatchen med bland annat slagsmål inne i spelarbåset. Oskarshamns Lukas Jasek blev indragen av Isac Brännström och Oskarshamnforwarden fick där flera smällar av André Petersson.

HV hade satt in Åke Stakkestad, som fick se den första kvalmatchen från läktaren i en kedja tillsammans med Simon Önerud och Tommi Tikka.

– Jag skulle vara jobbig och gå ut och ha kul där ute, säger Stakkestad till JP.

Jönköpingstidningen konstaterar att “Oskarshamnsstjärnan Viktor Lodin hade det jobbigt med Stakkestad. Känslan var att HV hade satt in extra psykningar på honom”.

– Han ville snacka och jag gillar att prata med motståndare så det var inget speciellt, säger Stakkestad till JP.

På frågan från lokaltidningen vad de pratade om, svarar Stakkestad:

– Allt möjligt. Jag fråga lite vanliga frågor, det var inget mer med det.

Apropå att Stakkestad (och Tommi Tikka) försöker få Oskarshamnspelare ur balans, säger Viktor Lodin i Expressen:

– De är bland de sämsta i deras lag, men egentligen bryr jag mig inte om de två. Det är två rätt dåliga spelare. Men jag måste vara bättre.

Han talade längre om domarna.

– De är bäst och lämpligast, de som dömer. Man får lita på att de tar rätt beslut. Men de (HV71) var ju ute här i tidningarna om domarna, så de fick lite effekt. Men vi borde vara mer kalla. Jag vet inte hur många crosscheckingar och grejer de håller på med. Vi nuddar de knappt, men åker ut. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer. Det är som det är, säger Lodin till Expressen.

IKO-kaptenen Oscar Engsund väljer dock ett annat perspektiv, i en intervju med Barometern, när domarna Tobias Björk och Linus Öhlunds insats kom på tal.

– Vi måste vara mer noggranna. I dag hade vi de bästa domarna i SHL, enligt mig. De gör sitt jobb. Sedan känner man väl sig orättvist behandlad där ute. Vi får kolla matchen i efterhand och se hur bra jobb de gjorde, men jag litar på dem.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!