HockeyNews
PLUS

Lovande forward klar för SHL-klubb

Adam Hofbauer
Bildbyrån

Publicerad: 12 april 2024

FacebookXWhatsApp

Linköping HC värvar från Hockeyallsvenskan och Västerås IK. SHL-klubben har tecknat ett tvåårsavtal med en 21-årig forward.

Adam Hofbauer är klar Linköping HC de kommande två säsongerna.

– Det känns verkligen jättebra att få möjligheten att representera Linköping Hockey Club. Jag är väl bekant med Tony sedan tidigare och har haft en bra kontakt med honom sedan dess, där han har förklarat och presenterat en helhetslösning tillsammans med LHC för mig som känns väldigt inspirerande. Jag ser sjukt mycket framemot att få dra i gång med laget, säger han till klubbens hemsida.

Vägen till LHC

Den 21-årige forwarden gjorde SHL-debut med Örebro 2021. Därefter lånades han ut till Almtuna. Inför säsongen 2023/24 gick flytten till Västerås där han noterades för tio poäng.

Den assisterande sportchefen, Tony Mårtensson, är nöjd över att Hofbauer är klar för en flytt till Linköping.

– Adam är en stor och stark forward som spelar med hög fart och fysik. Han tar sig till obekväma ställen på isen och räds inte för att göra det ofta. Det kommer verkligen att vara en jobbig spelare för motståndarna att möta. Han besitter också en grym karaktär som sprider härlig positiv energi omkring sig vilket är ack så viktigt i ett truppbygge, och vi är glada över att han väljer att vara en del av just oss i Linköping Hockey Club!

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!