HockeyNews
PLUS

Leksand kan förlora en till stjärnback: ”Attraktiv”

(30519) Thomas Johansson och Matt Caito
Bildbyrån och Gustav Tägtström
ANNONS

Publicerad: 9 december 2023

FacebookXWhatsApp
Anton Lindholm ser med stor sannolikhet ut att vara förlorad för Leksand.
Även hans backpartner, den offensivt skicklige Matt Caito, sitter på ett utgående kontrakt.
– Med tanke på vilken typ av back Caito är och med tanke på att han är utländsk så tror jag att han kanske är mer attraktiv för utlandet än kanske Sverige, säger Leksands GM Thomas Johansson till Hockeynews.
ANNONS
Matt Caito missade hela försäsongen och de tolv inledande omgångarna på grund av en opererad axel.
Den 26 oktober slängdes han in i hetluften igen och sedan dess har 30-åringen slukat en hel del istid och levererat gott om poäng. Elva stycken på tolv matcher för att vara exakt. Siffror som så klart gör honom attraktiv för andra klubbar.

ANNONS: Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

I går kunde vi berätta om det eskalerade budkriget om Anton Lindholms underskrift. När det gäller Caito är intresset inte alls lika stort inom Sveriges gränser, men Leksands GM Thomas Johansson är främst orolig för att amerikanen ska välja spel i utlandet i stället för Leksand.

– Med tanke på vilken typ av back Caito är och med tanke på att han är utländsk så tror jag att han kanske är mer attraktiv för utlandet än kanske Sverige, det skulle jag i alla fall kunna tänka mig, säger Johansson och fortsätter:

ANNONS

– Han kanske vill göra lite andra saker, Sverige är Sverige, han är inte född här och kanske har lite andra ställen han vill se.

Hur går snacket?

– Precis som med Anton så för vi också en dialog med Matt och sen får vi se var det landar, det vet jag inte heller i dag. Men vi har en väldigt bra dialog, vi får se om vi kan hitta en lösning.

ANNONS

LÄS MER: Nya monsterbud på Leksands stjärnback

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln