HockeyNews
PLUS

Uppgifter: Nya monsterbud på Leksands stjärnback

(30503) Anton Lindholm och Thomas Johansson
Bildbyrån och Gustav Tägtström

Publicerad: 8 december 2023

FacebookXWhatsApp
LEKSAND. Dragkampen om Anton Lindholm kan göra honom till en av SHL:s bäst betalda spelare.
Enligt uppgifter till Hockeynews så har Rögle erbjudit 350 000 kronor i månaden – och det är inte ens i närheten av att vara det bästa budet inom Sveriges gränser.
Leksands Anton Lindholm är en av SHL:s bästa backar – och han sitter på ett utgående kontrakt.

En kombination som som kommer att innebära en rejäl löneökning för 29-åringen.

I slutet av november avslöjade Expressens Johan ”MrMadhawk” Svensson att det pågår ett budkrig mellan SHL-lagen. Flera stycken uppgavs vara med i leken samtidigt som andra droppat av i takt med att budgivningen eskalerat.

– Det är ju en av Sveriges bästa backar och han har ett utgående kontrakt så jag förstår ju att det är många klubbar som är intresserade. Vi är självklart intresserade också, men i slutändan så brukar det här landa i ekonomi och för vår del så finns det så klart någon form av gräns för vad vi tycker att det är värt och vad vi kan betala. Jag förstår fullt ut att han är attraktiv och hade jag varit sportchef i någon annan klubb så hade jag definitivt signalerat mitt intresse, säger Leksands GM Thomas Johansson till Hockeynews.

Enligt uppgifter till Hockeynews tjänar Lindholm runt 275 000 kronor i månaden i Leksand.

Vi har även uppgifter på att Rögle erbjudit 29-åringen ett kontrakt värt 350 000 kronor i månaden, men på slutet har de blivit omsprungna av andra lag och det bästa budet inom Sveriges gränser ska i dagsläget ligga på en bra bit över 350 000 i månaden.

En summa som Leksand känner att de inte kan matcha.

– Jag har ingen aning om vilka som sitter på den andra sidan och lägger bud, det får jag väldigt sällan veta, men det är väl självklart att klubbar prioriterar sin ekonomi olika och vissa klubbar har mer pengar att betala än andra, det är lite så den här branschen funkar. Så att det finns klubbar som är kan tänka sig att lägga väldigt mycket pengar för att få Anton Lindholm är jag rätt övertygad om. Vi är också en av de klubbarna, han är en viktig pjäs för oss, men i slutändan så blir det spelarens val. I vissa fall handlar det inte bara om pengarna, det kan vara miljön eller någonting annat som lockar och där hoppas jag att vi har presenterat Leksand på ett så bra sätt att det inte ska vara en fråga, säger Johansson och fortsätter:

– Han kanske ser att det finns potential i Leksand, att det finns chans att vara med och vinna någonting, och det kan ibland vara såna bedömingar som gör att man kanske inte alltid går efter de största pengarna. Men självklart är Anton en så pass bra hockeyspelare att det kommer att kosta pengar att få behålla honom men även vi i Leksand har någon form av gräns för vad vi tycker att det är värt att betala, sen om andra klubbar gör bedömningen att de skulle vilja betala ännu mer, ja det är ju deras val.

ANNONS: Se ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Om det skulle bli så att Lindholm väljer att lämna Leksand så har Johansson kartlagt en rad potentiella ersättare.

– När det gäller alla våra spelare som har ett utgående kontrakt så har vi gjort en lista på vilka vi skulle kunna tänka oss som ersättare om det inte skulle falla väl ut med förhandlingarna. Man måste göra det för ingenting är säkert i den här branschen förrän man sitter med ett avtal som är underskrivet och klart.

Hur länge vågar man vänta med att göra klart med eventuella ersättare då? Många toppspelare brukar ju göra klart med nya klubbar runt den här tiden på året?

– Det är lite olika. Vissa toppspelare har lite bråttom med att få det klart eftersom de är trygghetsmänniskor och vill veta vad de ska göra nästa säsong, de kanske har familj och vill planera. Andra kan ha lite mer is i magen, speciellt om de har en bra säsong, eftersom de vet att det kan vara 100 klubbar som vill ha dem i ett senare läge. Så vissa spelare väntar iskallt och kan vänta en bit in i sommaren för att säkerställa både NHL och lag i den schweiziska ligan får vara med och buda. Så det är olika. Jag ska inte sätta nån timeline men nån gång hamnar vi också i en situation där vi måste välja någonting som vi vet att vi får och då måste man vara så pass ärlig med spelarens representanter och säga att ”nu står vi inför det här valet, nu behöver vi ha besked”, men så länge inte vi sitter i den sitsen så finns det heller ingen panik från vår sida. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!