Landeskog bakom Colorados vändning

(8295) Colorado

Publicerad: 29 april 2019

VANCOUVER. Colorado vann nattens drabbning med San José och utjämnade till 1-1 i matcher. Gabriel Landeskog låg bakom vändningen när Colorado kunde vinna med 4-3 och tar nu hem matchserien till Denver.

I mitten av den andra perioden jobbade Landeskog fast pucken i offensiv zon innan den nådde Tyson Barrie på backposition. Barrie avlossade och Landeskog styrde in 1-1.

Åtta minuter senare fick Landeskog ett jätteläge framför mål som Martin Jones räddade. Pucken studsade ut till Barrie som dunkade in 2-1 och Colorado hade vänt matchen.

Colorado gick ifrån till både 3-1, via Matt Nieto och 4-2, genom Nathan MacKinnon. Men vid båda tillfällena såg Sharks-backen Brent Burns till att reducera, varav 3-4-pucken kom med elva sekunder kvar. Närmre än så kom inte San José.

Nathan MacKinnon stod för två poäng och Mikko Rantanen för en. Det innebär att båda två gjort poäng i samtliga sex slutspelsmatcher. Deras tredje kedjekamrat, Gabriel Landeskog har poäng i fem av sex matcher.

Erik Karlsson och Marcus Sörensen hade varsin assist i matchen, där den förstnämnde stod för sin 10:e passningspoäng i detta slutspel. Mer än någon annan. Men det hjälpte inte, Colorado vann matchen och utjämnade till 1-1. Nu tar de hem matchserien till Denver och Pepsi center för två raka matcher.