HockeyNews
PLUS

Kimby kritisk – DIF toppar nu busligan

Kimby Klasen
Foto: Sara Damne/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 22:43

FacebookXWhatsApp

Djurgården knep tre poäng mot Tingsryd på Hovet. Men Stockholmslaget drog på sig nio tvåminutersutvisningar – och toppar nu busligan.

– Har vi nio stycken varje match blir det jobbigt… säger Djurgårdstränaren Robert Kimby till Hockeynews.

ANNONS

På fyra matcher på åtta dagar tog Djurgården tio poäng. Laget ligger på fjärdeplatsen i Hockeyallsvenskan och skuggar topptrion.

De äldsta spelarna i laget toppar den interna poängligan. Lagkapten Marcus Krüger har gjort åtta poäng och Linus Klasen sju.

– Bra så klart. Men de är också hierarkiskt där upp. Oavsett ålder och har du den rollen så är det vad man behöver, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Kimby till Hockeynews och tillägger:

– De senaste matcherna har vi varit ganska pålitliga.

Kimby: "Det blir ryckigt"

Djurgården skaffade sig en 1–0-ledning i spel fem mot tre i den första perioden efter mål av Tyler Kelleher. Ledningen stod sig till den tredje perioden då Djurgården gjorde ett ryck till 3–0.

Tingsryd reducerade två gånger om de sista 22 sekunderna. Men Djurgården stod emot starkt efter fyra raka tvåminutare i mittperioden.

– Det blir ryckigt idag. Det blir hattigt, och jag tycker inte att vi ska sätta oss i den situationen. Det blir lite grann så senast (i 3–2-förlusten mot Vimmerby). Det var nio utvisningar idag, det var fyra-fem senast. Det är för mycket. Det kommer att bli mål till slut. Idag kom det inte i boxplay, men då kommer det till slut i fem mot fem istället, säger Robert Kimby.

ANNONS

Vill se skärpning

Han är kritisk till mängden utvisningar Djurgården drog på sig.

– Några av dem kan vi kontrollera själva. Några kanske kommer hända ändå. Jag är bara intresserad av det vi kan påverka. Har vi nio stycken varje match blir det jobbigt….

Djurgården går i och med de 18 utvisningsminuterna upp i ledning i busligan. Djurgården har nu 81 minuter inklusive 28 två minutare och Daniel Brodins matchstraff från premiären mot Oskarshamn.

Djurgården redde ut tre mot fem-spel i en och en halv minut.

– Det är strongt, det är bra jobbat, men jag tycker att det är tråkigt att vi hamnar där överhuvudtaget.

Busligan i Hockeyallsvenskan

1 Djurgården 81 utvisningsminuter
2 Vimmerby 75
3 Kalmar 69
4 BIK Karlskoga 66
5 Södertälje 63

Djurgården lämnar jumboplatsen i boxplay och går upp till elfteplatsen genom slitet på Hovet med att städa upp efter utvisningarna.

Forwarden Albin Grewe gjorde comeback efter skada och tog en trippingutvisning som såg billig ut.

– Jag tror att han fastnade med klubban. Det är det jag menar med situationer som vi kan påverka själva. Det är otur, vissa grejer kommer att hända. Men vad kan vi göra istället. Det är så vi måste se det i min värld i alla fall, säger Kimby.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln