HockeyNews
PLUS

SSK missar kravet för elitlicens

Genrebild SSK
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 4 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Södertälje SK kämpar ekonomiskt.
Nu avslöjar LT att klubben backar två miljoner och missar elitlicens.

Södertälje har tagit flera kliv framåt sportsligt de senaste åren, men ekonomiskt går det åt andra hållet. Nu avslöjar LT att klubben kommar göra en förlust på omkring två miljoner kronor för verksamhetsåret 23/24.

Det innebär också att klubben inte har tillräckligt eget kapital och därför missar elitlicens för att få spela i Hockeyallsvenskan nästa säsong.

”Vi har under ett antal år nu vuxit vår ekonomi och också följt den ökande trappa som elitlicensen kräver. Tyvärr så kommer vi att uppvisa en förlust för 23/24 vilket också innebär att vi inte når upp till det efterfrågade egna kapitalet. Vi kommer därför att behöva spela under ett så kallat dispensår”, skriver SSK:s ordförande Peter Onstrand i en skriftlig kommentar till tidningen.

SSK hade ett eget kapital på 3,3 miljoner kronor inför säsongen, vilket precis var de fem procent som krävs av klubbens totala omsättning på 66 miljoner kronor. I år höjs kravet till åtta procent och 2025 höjs det till tio procent av klubbens omsättning.

Klubbdirektören Robert Andersson har tidigare berättat för tidningen att SSK kommer att landa på runt 70 miljoner kronor i omsättning för det senaste verksamhetsåret. Det skulle innebära att SSK behöver fem miljoner kronor i eget kapital.

Nu har klubben ansökt om ett dispensår för att klara kraven. Det återstår att se om det godkänns av licensnämnden.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln