HockeyNews
PLUS

Jättekaos i Hockeyettan – fyra klubbar flyttas ned

(22981) Kristianstad
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 5 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Kaoset ökar i Hockeyettan.

Fyra klubbar nekas elitlicens – och tvångsnedgraderas.

ANNONS

Här är besluten från Svenska ishockeyförbundets licensnämnd:

Bäcken HC

Föreningen har inte inkommit i tid med begärda handlingar, och enligt underlaget som faktiskt skickats in, klarar föreningen inte kapitalkravet.

KRIF Hockey

Efter att ha fått dispens i förra årets licensprövning, tack vare en handlingsplan för hur det egna kapitalet skulle återställas, har KRIF Hockey inte inkommit med fullgoda handlingar till årets prövning. Föreningen uppvisar negativt kapital, och har inte skickat in en handlingsplan för att återställa det.

Kristianstads IK

Kristianstads IK beviljades dispens i förra årets licensprövning efter att ha uppvisat en handlingsplan för att klara kapitalkravet till årets prövning. Av handlingarna som föreningen skickat in till årets prövning, framgår att föreningen har ett negativt kapital och den inskickade handlingsplanen visar inte att det egna kapitalet kommer att kunna återställas under innevarande period.

Strömsbro IF

Strömsbro IF beviljades dispens i förra årets licensprövning, men har i de handlingar som skickats in i år inte kunnat styrka att föreningen har ett positivt kapital och att man har följt den handlingsplan som upprättades förra året. Handlingsplanen för i år är ofullständig och det går inte att dra slutsatsen att föreningen är på väg att uppfylla gällande kapitalkrav.

Forshaga och Pantern har ännu inte prövats.

Hockeyettan har ännu inte svar på serieindelningen. Sedan tidigare fanns bara 39 klubbar efter att Vännäs HC drog sig ur innan prövning och Skövde IK gick i konkurs.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln