HockeyNews
PLUS

Jaromir Jagr kan avsluta karriären: "Saknar motivation"

(24814) Jaromir Jagr
Carl Sandin/Bildbyrån

Publicerad: 3 oktober 2022

FacebookXWhatsApp

Ikonen Jaromir Jagr kan vara på väg att avsluta karriären. I en intervju med tjeckiska iSport berättar 50-åringen att han saknar lust och motivation till att spela vidare.

– En comeback är absolut inte nära. Om jag ska vara ärlig så vill jag inte ens komma tillbaka, säger legendaren till sajten.

Förra säsongen gjorde Jaromir Jagr 48 matcher för sitt Kladno Knights men han har inte spelat i någon av klubbens matcher i början av den här säsongen i den tjeckiska ligan. I en intervju med tjeckiska iSport efter Kladnos förlustmatch mot Mladá Boleslav fick 50-åringen frågor om en eventuell comeback och berättade att han kan avsluta karriären.

– Jag saknar motivation och lust. En comeback är absolut inte nära. Om jag ska vara ärlig så vill jag inte ens komma tillbaka. Det är svårt att förklara. I min ålder är det utmanade att spela oavsett nivå. Att förbereda sig, känna sig motiverad och tiden som behövs för vila, säger Jaromir Jagr.

De senaste fem säsongerna har Jagr spelat och varit ägare i klubben. Totalt har det blivit 109 matcher för Kladno och han har gjort 26 mål samt 68 poäng.

– Förra året kände jag att jag kunde hjälpa spelarna hockeymässigt. Jag kände ett ansvar som jag inte känner längre. Nu vet jag att även om jag spelar mitt allra bästa så skulle jag inte platsa i någon av de fyra kedjorna. Det skulle krävas mycket av mig för att komma med i laguppställningen och jag kanske inte ens klarar det, säger Jagr.

Under sin tid i NHL spelade Jaromir Jagr 24 säsonger och totalt 1 733 matcher för klubbar som bland annat Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Dallas Stars och Boston Bruins. Under sin tid i NHL stod Jaromir Jagr för 1 921 poäng (766 + 1 155), med det är han spelaren som gjort näst flest poäng någonsin i ligan efter Wayne Gretzky (2 857 poäng).

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!