HockeyNews
PLUS

Jagrs nya rekord – passerar Gretzky efter målet

(24808) Jaromir Jagr
Carl Sandin/Bildbyrån

Publicerad: 5 februari 2023

FacebookXWhatsApp
  1. Så många mål har Jaromir Jagr nu gjort i professionell hockey. 

    I och med söndagens fullträff för sitt Kladno passerar 50-åringen Wayne Gretzky. 

I december gjorde den 50-årige legendaren Jaromir Jagr en uppmärksammad comeback för sitt Kladno i den högsta tjeckiska ligan. Laget saknade spelare och Jagr, som även är majoritetsägare i klubben, ställde upp på isen – då blev det två assist direkt. Sedan dess har det blivit 19 matcher och på dessa har tjecken svarat för 11 poäng. 

Under söndagen ställdes Kladno mot regerande mästaren Trinec. Vid ställningen 3–3 vann Jagr närkampen bakom mål, bröt sig in och satte dit pucken köksvägen. I och med målet blev han också historisk. Målet var hans 1099:e proffsmål (i både klubb- och landslag) och han passerade därmed Wayne Gretzky som den främsta målskytten i historien. 

Tillsammans med Jagr i Kladno spelar även svenske Adam Brodecki. När Jagr gjorde comeback i december berättade svensken hur det är att spela med legendaren. 

– Det är klart att det är häftigt, det är Jaromir Jagr liksom och det är hur stort som helst att få spela med honom. Nu kanske inte alla visste att han skulle spela i kväll då det kom rätt tätt inpå. Men så fort han är i närheten av en ishall blir det kaos. Jag tror inte att det finns en idrottare som är lika stor som han är i sitt land. Det är helt sjukt, sa Adam Brodecki till TT då.  

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!