HockeyNews
PLUS

Inför söndagens omgång – så har lagen presterat i CHL-gruppspelet

(24580) Linus Johansson
Bildbyrån

Publicerad: 11 september 2022

FacebookXWhatsApp

Flera svenska lag möter CHL-motstånd under dagen. Så ser läget ut för de svenska lagen i gruppspelet.

När Luleå möter tjeckiska Sparta Prag ikväll går de in i matchen med tre raka segrar i ryggen. Luleå vann båda mötena med Jukurit, och det förra mot just Sparta Prag. I förrgår, när man man mötte Jukurit, stod Isac Brännström för ett hattrick. Efter kvällens match återstår ett dubbelmöte med danska Aalborg Pirates, vilket gör att Luleå är på god väg mot gruppseger.

LÄS MER: Ek och Nilsson: Här är SHL:s fem bästa backar på att göra poäng

De regerande CHL-mästarna Rögle har även de vunnit alla sina matcher och är klara för slutspel. Det blev däremot en trög inledning för ängelholmarna, som låg under länge mot polska Katowice i den första matchen. De fyra segrarna har kommit mot ungerskt och polskt motstånd. Rögle har två matcher kvar mot tabelltvåan Zürich. I gårdagens match mot Katowice gick Oskar Stål Lyrenäs ut skadad, vilket kan vara ett orosmoln för Rögle när SHL-säsongen drar igång på lördag.

I eftermiddag ställs Färjestad mot tyska Straubing Tigers. I det tidigare mötet vann de regerande svenska mästarna med betryggande 6-1. Även mot österrikiska Villach vann man båda mötena. Första med hela 7-0, och det andra med 1-2, där österrikarna hann med ett mål med bara två minuter kvar. Dessutom väntar polska Krakow i dubbla möten senare i höst.

Trots gårdagens förlust mot tjeckiska Mountfield ligger Frölunda på andra plats i sin grupp. Göteborgarna har lika många poäng som Mountfield, men har bättre målskillnad. Dessutom så har man två matcher kvar att spela om. Eftersom det kommande motståndet är Grenoble, som har förlorat alla sina CHL-matcher i år, så står Frölunda väl rustade inför en gruppseger.

LÄS MER: Slutspelsplatser på spel – följ TV-puckens resultat här

Skellefteå har haft en tyngre CHL-start än de andra svenska klubbarna. Man inledde med en förlust mot schweiziska Davos, och tog två knappa segrar mot det tjeckiska laget Trinec. I eftermiddag ställs man mot Davos igen i vad som kan bli en avgörande match för båda lagen. Däremot har Skellefteå två matcher att spela mot Belfast Giants, där det går att få med sig en hel del poäng. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!