HockeyNews
PLUS

Importen fri att söka ny klubb: “Har inte funkat”

(10782) jake randolph
Bildbyrån

Publicerad: 6 november 2019

FacebookXWhatsApp

Han har varit utanför laget sedan en månad tillbaka och är fri att söka sig vidare till en ny klubb.
Forwarden Jake Randolph blev ingen större succé i Västervik.
– Jag tror att hans självförtroende har varit lite stukat från fjolåret, för det finns en grundtalang som är stor, säger sportchefen Emil Georgsson till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Västervik valde att satsa utländskt även den här säsongen. VIK har just nu åtta utländska spelare på kontrakt, varav sex av dessa är nordamerikaner.

Jake Randolph är en av dem. Den amerikanske forwarden värvades in från Jacksonville IceMen i ECHL men spelade bara sex allsvenska matcher innan han hamnade utanför laget.

Där är han fortfarande.

– Han fick besked för en månad sedan att han är fri att hitta en ny klubb. Sedan dess har han mest tränat med vårt juniorlag eftersom det inte är bra att ha för många forwards på träning. Nu vet jag inte vad det senaste är, men det har varit något på gång i Norge ganska länge. Jag tror att han sneglar på att åka hem också, för han vill ju spela hockey och det är en jävligt bra kille, men här har det inte funkat, säger sportchefen Emil Georgsson till HockeyNews.se.

Han har helt enkelt varit för dålig?

– Så blir ju svaret till sist. Det finns kanske en högre kravbild på de utländska spelarna och då vill man att de ska gå in och färga i en första- eller andralina. Men jag tror att hans självförtroende har varit lite stukat från fjolåret, för det finns en grundtalang som är stor.

Jake Randolph spelade sex allsvenska matcher med Västervik i början av säsongen utan att göra några poäng. I väntan på en ny uppdragsgivare betalar VIK fortfarande hans lön.

– Eftersom vi har haft en känning att något nytt är på gång så har vi väntat, annars brukar man kunna lösa det med något slags utköp. Men eftersom han gärna vill vara kvar i Europa har vi gett honom lite is så att han kan hålla igång, så det finns inga hard feelings. Någonstans förstod han läget när vi snackade. Även om just Jake inte är jättedyr så är han ändå på den övre halvan i vår lilla budget, säger Georgsson.

Västervik plockade in Lukas Wernblom på lån för en månad sedan och han ersatte därmed Randolph rakt av. Det kan eventuellt komma in något mer på forwardssidan.

– Som jag ser det har vi några frågetecken kvar att räta ut, så vi är inte omöjliga om vi kommer fram till rätt namn. Det är inte så att vi letar jätteaktivt, men vi har alltid öronen öppna, framför allt på lånesidan. Jag känner att vi är ganska skillade, men vi saknar kanske de trygga spelarna. Vi är lite valpiga och lite för offensivt lagda, men vi saknar just de här spelarna som man kan lita lite mer på, säger Georgsson.

Här kan du läsa mer om Hockeyallsvenskan 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!