HockeyNews
PLUS

HV71-bossens otydliga svar om "Nubben"

HV71 kritik fans

Publicerad: 31 mars 2024

FacebookXWhatsApp

HV71-supportrarna kräver både styrelsens och sportchefen Kent ”Nubben” Norbergs avgång efter floppsäsongen som reparerades genom ett lyckat kval.
Ordföranden Andreas Davidssons svar om ”Nubbens” framtid är svävande.

HV71 siktade på slutspel, men hamnade i kval.
Jönköpingslaget vann exempelvis bara två av 26 bortamatcher i grundserien, vilket var rekordsvagt och ohållbart.

Ändå spenderade sportchefen Kent Norberg åtskilliga miljoner på nyförvärv. HV71 räddade sig kvar i SHL via kval mot jumbon Oskarshamn, men det krävdes sju matcher och det var alltså med minsta möjliga marginal som säsongen kunde räddas undan ett totalt fiasko.

Visade missnöje med banderoll

I slutminuterna av 5–0-vinsten i Husqvarna Garden visade HV-supportrarna sitt missnöje riktat till styrelsen och sportchefen Kent Norberg:
”Styrelsen och Nubbens inkompetens har raserat HV:s existens Detta skulle aldrig hända – Nu är alla broar brända. Avgå alla!”

Den tillförordnade ordföranden Andreas Davidsson bemöter det hårda budskapet.
– Tittar man på HV. I år har vi satsat ganska hårt på att vi skulle uppåt i tabellen. Det är ju ett rejält misslyckande, så det är klart, jag kan inte säga att jag tycker att det är orättvist. Med tanke på situationen som har varit är det under all kritik där vi har legat i tabellen och krigat för överlevnad. Att det blir kritik då, det får man faktiskt ta, säger Davidsson till SVT.

Ett år kvar på kontraktet med HV71

Kent Norberg har ett år kvar på sitt treårskontrakt som sportchef i HV71. Förra säsongen undvek HV kval med nöd och näppe. Då fick tränaren Tommy Samuelsson sparken och spelare värvades in dyrt under säsongen.
Årets säsong hade ett liknande scenario, men slutade i kval.
Davidsson väljer att inte fullt ut kommentera vilket förtroende som finns kvar för Norberg.

"Kommer att bli förändringar"

– Det kommer vi få återkomma till längre fram. Där har vi inte klart nu. Vi håller på att diskutera igenom de här sakerna. Det kommer att bli förändringar, men vilka positioner får vi återkomma till. När vi är klara med genomgången av den här säsongen och säsongen innan kommer vi gå ut med nyheter om hur vi tänker agera, säger HV71:s tillförordnade ordförande till SVT.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!