HockeyNews
PLUS

Hägg: ”Frågade rakt ut: Varför har ni sajnat mig?”

Robert Hägg
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 8 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Robert Hägg har en tuff säsong bakom sig i NHL och har under sommaren omgärdats av flyttrykten.
När det nu står klart att det trots allt blir en fortsättning borta i NHL talar backen ut om den tuffa tiden i Anaheim Ducks.
– Det var inte alls vad jag hade tänkt mig. Allt som jag inte trodde skulle hända hände, säger han till UNT.

ANNONS

Under sommaren har Robert Hägg ryktats återvända till sin tidigare SHL-klubb Modo, men för en dryg vecka sedan skrev den svenske backen på ett ettårskontrakt med Vegas Golden Knights.

För Upsala Nya Tidning berättar nu 29-åringen om det tuffa året i Anaheim Ducks – där han bara spelade fem NHL-matcher och fick göra sina första farmarlagsmatcher sedan 2017.

– Det pratades och lovades mycket. Allting verkade bra. Vi ordnade boende och jag kände mig positiv under campen, säger han till UNT.

Men saker tog en oväntad vändning när Hägg kallades in på möte av Ducks general manager Pat Verbeek.

– Man vet vad det betyder. Antingen blir man uppsatt på "waivers" eller skickas ner till AHL. När jag fick beskedet undrade jag "vad fan är det som händer". De sa att de var nöjda, men att de unga spelarna hade utvecklats oväntat bra och behövde få en chans nu i början.

Hägg blev kvar i AHL fram till januari då han spelade fem matcher i NHL innan han skickades ner igen.

– Jag frågade direkt "varför sajnade ni mig överhuvudtaget?". Jag är inte en junior längre, jag har spelat här i tio år. Ni vet varför ni sajnade mig, så varför kunde ni inte vara ärliga från början? De hade inget svar. Så det var bara att bita i det sura äpplet och kämpa på.

Vidare berättar han även om intresset från Modo:

– Jag vet att Modo har varit väldigt intresserade och jag har själv pratat med sportchefen Henrik Gradin flera gånger. Det har varit på tapeten om vi ska flytta hem eller hur vi ska göra, men vi har väl landat i att vi vill hålla oss kvar utomlands något år till. Sedan får man ta det därifrån. Det blir lite så att man får ta det år för år, säger han till tidningen.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln