HockeyNews
PLUS

Hemvändaren kritisk: ”Det är irriterande”

Jesper Olofsson
Foto: Bildbyrån & Mattias Persson
ANNONS

Publicerad: 10 september 2024

FacebookXWhatsApp

Sju matcher – sex segrar.
Dessutom målskytt för andra matchen i rad mot Björklöven.
Men hemvändaren Jesper Olofsson kräver mer av sig själv och laget.
– Det hackar lite för mycket just nu, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Det finns stora förväntningar på hemvändande Jesper Olofsson i Modo efter fyra år i Schweiz. Med elva dagar kvar till SHL-premiären har stjärnforwarden börjat varva i gång och mot Björklöven nätade Olofsson för andra matchen i sträck.

– Det är kul så klart. Jag hade lite strul att komma i gång första veckorna och jag missade lite matcher och så, men nu har jag fått spela fyra raka matcher och det behövs givetvis, säger han till Hockeynews.

Insatsen i övrigt lämnade däremot en hel del att önska i 6–5 förlusten, om vi säger så.

– Det är ganska öppna spjäll åt bägge håll, lite samma som mot Luleå. Det är lite för mycket mål i baken. Det är irriterande att vi inte kan vara tajtare och det hackar lite för mycket just nu. Du såg ju dem (Modo) förra säsongen och vi har inte det här flytet i spelet som vi vill ha, säger han.

Men ni håller på att ändra en del i spelsystemet också?

– Jo, men jag tror inte det är allt för mycket egentligen. Vi har vissa nya spelare och det påverkar så klart, men samtidigt kan jag tycka att vi borde se bättre ut. Det känns inte så bra, men någonstans är vi ändå effektiva och allt det där. Någonstans är vi ju, men absolut så hackar det lite för mycket just nu.

ANNONS

Är du orolig?

– Nej, det är jag inte. Det är klart att man inte bara kan trycka på knappen och köra sen, men försäsongen är lång och det är många matcher som ska spelas och det kanske inte är fullt påkopplat hela tiden. Men samtidigt, vi vet att det kan se bättre ut.

Matchfakta

Modo – Björklöven 5–6 (2-1, 3-3, 0-0, 0-1)

Första perioden: 1–0 (6:57) Ludwig Byström (Johan Södergran, Theodor Niederbach), 2–0 (14:09) Jesper Olofsson (Lukas Jasek, David Bernhardt), 2–1 (18:38) Erik Andersson (utan assist)
Andra perioden: 2–2 (24:33) Fredrik Forsberg (Martin Fransson, William Larsson-Nygren), 3–2 (25:43) Sampo Ranta (Jesper Olofsson, Lukas Jasek), 3–3 (32:45) Maxime Fortier (utan assist), 4–3 (34:26) Sam Vigneault (Sampo Ranta, Lukas Jasek), 5–3 (35:14) Riley Woods (Theodor Niederbach, David Bernhardt), 5–4 (39:40) Matthew Maione (Axel Ottosson), 5–5 (42:28) Fredrik Forsberg (Jacob Olofsson, Matthew Maione)
Tredje perioden: -
Förlängning: 6–5 (62:01) Mattias Nörstebö (Axel Ottosson)
Skott: 28-22
Utvisningar: Modo 4X2, IFB 4X2
Publik: 632

Efter fyra år i Schweiz är det så klart en omställning att komma in i SHL-hockeyn igen. Forwarden medger att han har en del att jobba på.

– Det är ett nytt system för mig som kommer hem och det flyter inte bara på hur enkelt som helst. Men med lite tålamod så kommer det nog bli bra, säger han.

Är du en sån spelare som bara slår på knappen när det startar?

– I bland kanske. Man har spelat hockey i många år och försäsongerna är långa. Man vet någonstans hur det funkar och man måste försöka göra sitt jobb givetvis, men jag tror vi alla längtar till SHL drar i gång.

Jesper Olofsson vill dock tona ner förväntningarna på sin produktion.

– Jag kommer inte gå in och göra hur mycket mål och poäng som helst, det är en tajt och tuff liga. Jag ska försöka jobba stenhårt för Modo så att vi gör det så bra som möjligt. Modo är mitt lag här hemma och det är kul som fasiken att få spela för klubben, säger han.

Skarpskytten vill förstås bidra med fler delar än bara mål och poäng och har dessutom fått ett A på bröstet den här säsongen.

– Det är klart som fasiken att det är stort. Jag är väl äldsta forwarden i laget och jag förstår att jag kommer behöva hjälpa till på alla plan. Det gäller att någonstans försöka att vara framåt för Modo Hockey och så där, säger han.

Hur skönt är det att vara hemma igen?

– Det är skönt. Nu har jag börjat lite landa litegrann. Vardagen med skola för barn och alla de där bitarna har börjat rulla på.

– När vi snackade i våras var det lite oklart runt allt, men nu när saker börjar falla på plats så är det skönt. Det har varit jäkliga roliga år i Schweiz och man ångrar inga äventyr man gjort, men där vi är i livet nu så tror jag att det här är bra.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln