HockeyNews
PLUS

Galet tryck i Luleå – 4 100 årskort slut

Luleå publik
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 7 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Publiktrycket i Luleå är enormt – mitt i sommaren.
Alla 4 100 årskorten inför kommande säsong kommer att ta slut. Och en del blir utan.

Luleå har haft ett oerhört drag i Delfinen de senaste åren. Coop Norrbotten Arena, som hockeytemplet heter officiellt, tar in 6 150 åskådare.

Förra säsongen hade Luleå ett snitt på 6 135 åskådare på de 26 hemmamatcherna i grundserien. En beläggningsgrad på svindlande 99,8 procent. Säsongen före var snittet precis 6 000 åskådare.

Att jämföra med 2021/2022 då Luleå i snitt drog 4 684 personer per match. I SM-slutspelet och på vägen fram till finalen mot Färjestad våren 2022 var det smockat och 6 150 personer på plats på tio raka slutspelsmatcher.

Luleå tvingas i och med det stora intresset att begränsa försäljningen av årskort till 4 100 stycken. Det är ändå en stor andel av den totala publikmängden.

Köar för årskorten

Publiken som hade köpt säsongskort för den senaste säsongen hade fram tills för ett par dagar på sig att förnya sin årsbiljett annars skulle det släppas till de 600 personer som står i kö för att komma över ett säsongskort.

Enligt vd Stefan Enbom brukar det röra sig om 10-15 procent som av olika orsaker inte förnyar sitt säsongskort. Men den siffran har sjunkit till 7-8 procent.
Så att få tag på ett årskort i Luleå är ett tufft uppdrag.
– Det gäller att hitta en plats i Coop Norrbotten Arena som de känner sig nöjda med och vi får se hur de som får ett erbjudande om att köpa ett säsongskort väljer att göra, säger Stefan Enbom till NSD.

Han konstaterar också:
– Men alla 4 100 säsongskort kommer att gå åt, och det är verkligen enastående, många av de andra klubbarna ligger på 2 000 till 2 500 sålda säsongskort.
Enda utmaningen med så många säsongskort är att åskådarna dyker upp fysiskt i match efter match så att inte stolarna gapar tomma.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!