HockeyNews
PLUS

Anders Larssons signal: "Håll ordning och reda i ekonomin"

(12183) Anders Larsson/Hockeyettan
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 5 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Krisen är stor i Hockeyettan.

Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson:

– Det är oerhört viktigt att klubbarna agerar ansvarsfullt och håller ordning och reda i sin ekonomi.

ANNONS

Licensnämnden för Hockeyettan har beslutat att neka elitlicens för fyra klubbar inför säsongen 2024/2025: Bäcken HC, KRIF Hockey, Kristianstads IK och Strömsbro IF.

Svebnska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson uttalar sig:

– Licensnämndens beslut idag är ett utslag av att klubbarna i Hockeyettan har det ansträngt efter ett par år med hög inflation. När det är utmanande tider är det oerhört viktigt att klubbarna agerar ansvarsfullt och håller ordning och reda i sin ekonomi. Licensregelverket är ett skyddande verktyg som våra medlemmar lagt fast för att säkerställa att klubbarna kan fullfölja tävlingen och säsongen de går in i. Med det sagt kommer vi att se över de ekonomiska kraven i licensregelverket under kommande säsong.

De fyra klubbarna degraderas till Hockeytvåan. Sedan tidigare saknades en klubb efter att Vännäs dragit sig ur och Skövde IK gått i konkurs och det varit svårt att hitta klubbar som kan möta kraven.

– Jag för nära dialog med ligaorganisationen Hockeyettan för att lösa alla frågor som nu uppstår. Målet är att processen ska vara klar så fort som möjligt, men det är först när överklagandeperioden är förbi och besluten vunnit laga kraft som vi kan slå fast definitiva seriebestämmelser, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef Svenska ishockeyförbundet.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln