HockeyNews
PLUS

Förvirring efter manfallet i Djurgården: "Extremt rörigt för oss"

(25916) Fredrik Schlyter Djurgården
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 30 december 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården drabbades av ännu ett manfall både precis före och under matchen. Lagkamraterna visste inte vad som hände.
– Det är två spelare som går av efter matchuppvärmningen och en till som går av efter ett byte, så det blev rörigt i den första perioden, säger Fredrik Schlyter till HockeyNews.se.

Fem spelare är på junior-VM i Halifax. För knäskadade Alexander Ytterell är säsongen redan över. Linus Klasen har krångel med ljumskarna.

Och som om inte det var nog klev både Daniel Brodin och Marcus Krüger, Djurgårdens nyckelspelare i derbysammanhang mot AIK, av just före nedsläpp trots att de fanns med i laguppställningen. Då spreds en viss förvirring i Djurgårdslägret.

– Det är en sur match. Jag har nog aldrig kört en match som har startat så kaotiskt för vår del. Det är två spelare som går av efter matchuppvärmningen och en till som går av efter ett byte, så det blev rörigt i den första perioden, säger Fredrik Schlyter, Djurgårdens ende målskytt i 2–1-förlusten.

Själv är han inlånad till Djurgården från Tyresö/Hanviken i Hockeyettan och kan nu flytta mellan klubbarna säsongen ut. Schlyter fick alltså se Brodin och Krüger kasta in handduken före nedsläpp. Efter två byten tackade Fredrik Forsberg för sig. Sedan fick under några minuter både John Norman och Emil Berglund kliva av för omplåstring och omvårdnad efter smällar, men de kunde fullfölja matchen.

Det fick inte Djurgårdsforwarden Wiktor Nilsson då han och AIK-backen Erik Flood fick matchstraff för ett gurgel. Så Djurgården spelade med nio forwards under en stor del av derbyt. Fredrik Schlyter inledde som 13:e forward och avslutade i förstakedjan.

Vad fick ni för information om Brodin och Krüger?

– Ingen information alls. De gick av under isuppvärmningen och vi har inte hört något mer om det, säger Fredrik Schlyter om stjärnduon som ska ha drabbats av sjukdom.

LÄS MERStjärnorna försvann för Djurgården: "De kände sig sjuka"

Det blev ett stort pusslande i kedjor och powerplayenheter för att parera för de förlorade spelarna.

– ”Garpen” försökte lösa det så gott han kunde under första perioden när det blev som det blev. Efter periodpausen kommer vi och försöker lösa det så bra vi kan och försöker komma in i matchen, men i första perioden blev det extremt rörigt för oss, säger Schlyter.

Det var den inlånade forwarden som gjorde 1–0 för Djurgården.

– Jag tycker att jag kommer in i det mer och mer. Det är ett annat tempo och större och starkare killar som man möter, men ju längre tiden går desto mer vågar jag ta för mig mer och mer och då går det bättre där ute tycker jag.

Från sporadiska inhopp i matchen blev det till slut över åtta minuter på isen och han spelade med John Norman och Nicklas Danielsson i kvitteringsjakten i tredje perioden då AIK vänt till 2–1.

– Det är bara att tuta och köra, vi hade inte så mycket folk idag.

Det märktes inte minst på istiden hos några spelare i Djurgården. Ludvig Rensfeldt spelade 26:35, David Blomgren spelade 24:36 och Cameron Schilling, Nicklas Danielsson, Olle Liss och John Norman spelade över 22 minuter. Men bara Schlyter gjorde mål. 

Hur uppfattade du ditt mål?

– Det var Danielsson som lade in pucken efter en tekning och vi hade snackat om innan att inte tänka så mycket utan bara gå ut och köra och jag lyckades slå in en retur jag vet inte hur, men det var otroligt skönt.

Hur det blir med mer spel i Djurgården framöver är något som bestäms med kort varsel.

– Jag tar de chanser jag får och försöker göra det så bra jag kan så får ta det därifrån, säger Fredrik Schlyter.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!