HockeyNews
PLUS

Förbundet: "Farligt – det går inte..."

Jonas Sandberg
Foto: Bildbyrån / skärmdump förbundet
ANNONS

Publicerad: Idag 20:10

FacebookXWhatsApp

Svenska Ishockeyförbundet straffar tre klubbar med flaggförbud.

Anledningen grundar sig i pyroteknik och från förbundets sida finns det en tydlighet:

– Familjen som går på ishockey kan inte behöva avbryta sina kvällar på arenorna. Vi måste få ett slut på den här verksamheten, säger tävlingsnämndens ordförande Jonas Sandberg till Hockeynews.

ANNONS

Djurgården, Luleå och Troja Ljungby har alla drabbats av flaggförbud efter incidenter tidigare under säsongen.

Det meddelade Svenska ishockeyförbundet tidigare under tisdagen.

Jonas Sandberg, ordförande i tävlingsnämnden säger så här till Hockeynews om beslutet:

– Någonstans måste vi få ett slut på den här verksamheten. Bengaler och "bangers" inom ishockeyn funkar inte. Det går inte att familjer som går på ishockey i SHL, Hockeyallsvenskan eller Hockeyettan ska behöva avbryta sina kvällar och åka hem. Det är inte okej, säger Sandberg.

Han fortsätter:

– Sen har vi nästa del, spelarnas säkerhet. Det här är deras arbetsmiljö och det är farliga gaser som uppstår av pyroteknik. Nu har vi tagit det här beslutet och tyvärr så finns det individer som gömmer sig bakom den fina supporterkulturen vi har i Sverige.

"Rädd att något ska hända"

Flaggorna har varit ett sätt att få in pyroteknik på arenorna och nu har förbundet agerat, men har samtidigt stor förhoppning om att det här ska ge positiva resultat.

– Vi har en jättebra dialog med klubbarna och ligorna. Vi vill inte ha det här och jag lämnar över allt som har med utomhus att göra till fotbollen men inomhus klarar vi inte av det här och det finns en rädsla att det ska hända något väldigt dåligt. Det är lätt för en dunjacka eller liknande att fatta eld. Men förhoppningsvis kan vi fortsätta ha en bra dialog med klubbarna och se till att bevara den fina läktarkultur som finns inom svensk hockey. Det är viktigt för oss, säger Sandberg.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln