HockeyNews
PLUS

Flög hem för födsel – bakom Sharks seger i natt

(8337) Gustav Nuquist
Bildbyrån

Publicerad: 1 maj 2019

FacebookXWhatsApp

VANCOUVER. Efter söndagens förlustmatch flög Gustav Nyquist till Detroit för att närvara under förlossningen av sitt första barn. I natt stod han för två framspelningar när San José besegrade Colorado med 4-2. Den stora matchhjälten blev Logan Couture som stod för ett hattrick.

Presenteras i samarbete med Hajper.com – En spelsajt i hajper-fart 

Det blev en blixtvisit tillbaka till Detroit för att vara med på sitt första barns födsel, en flicka som föddes under måndagen. Således missade Nyquist tisdagens morgonvärmning men anlände till Colorado under eftermiddagen och kunde delta i nattens match.

Stod för två assist

Och kanske var det just lyckan över att ha blivit pappa som bidrog till svenskens spel. I första perioden vann han en åkduell och tog in pucken i offensiv zon, gnuggade fast pucken och tog sedan plats framför mål. Där gjorde han "skitjobbet", som resulterade i att han fick en puck på sig som sedan Logan Couture kunde slå in.

Timo Meier utökade ledningen men två raka Colorado-mål, från Nathan MacKinnon och Matt Nieto utjämnade matchen. När Sharks återtog ledningen var Nyquist inblandad i ledningsmålen.

Hemmalaget försökte få ut pucken ur egen zon såg men Nyquist såg till att behålla den innanför blålinjen. Pucken landade så småningom hos Logan Couture som på ett elegant sätt gjorde sitt andra för matchen. Nyquists andra assist.

Skyttekungen avgjorde

Couture var också den som fick sista ordet när han fullbordade sitt hattrick och avgjorde i tom kasse med 30 sekunder kvar, assisterad av Melker Karlsson. Couture har nu gjort nio mål och leder skytteligan i slutspelet. Dessutom har han stått för sammanlagt 12 poäng vilket bara två andra spelare lyckats med; Vegas Mark Stone(spelat färdigt) och Colorados Nathan MacKinnon, som nu har gjort poäng i sju raka matcher.

San José återtog ledningen i matchserien av andrarundan som de nu leder med 2-1.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!