HockeyNews
PLUS

Firar 125-årsjubileum – hyllar klassiska modellen

CCM
Foto: CCM
ANNONS

Publicerad: Idag 13:21

FacebookXWhatsApp

CCM firar 125 år med en hyllning till den ikoniska modellen Tacks 652.

Den klassiska designen har fått en modern tvist och nu används den av NHL-stjärnor som Auston Matthews och Macklin Celebrini – men den syns också i både SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan.

– Jag har sett klipp när jag var yngre på legendarer som haft dom här skridskorna och jag är jäkligt taggad på att testa. Jag har sett att Matthews och några fina spelare där borta kör med dom nu, säger Skellefteås backtalang Axel Sandin Pellikka.

ANNONS

Samarbete med CCM

I världens bästa ligor kan du just nu se en modern variant en den klassiska CCM-skridskon Tacks 652.

Det är i samband med tillverkarens 125-årsjubileum som man väljer att hylla den ikoniska modellen och redan har ett antal utvalda spelare fått testa på den.

"Riktigt snygg skridsko"

– Man är sugen att köra med dom nu, det är inte ett par fula skridskor direkt. Jag har precis fått köra in dom och det ska bli grymt att köra med den där designen, säger SM-guldmedaljören och Red Wings-draftade talangen Axel Sandin Pellikka.

CCM Axel Sandin PellikkaI SDHL har Linköpings VM-forward Lova Blom fått testa modellen.

– Det är en väldigt cool skridsko. Jag har haft mina i tre veckor nu, säger 21-åringen.

CCM Lova BlomResponsen har varit positiv bland lagkamraterna i LHC.

– Ja, alla i laget tycker att det är en väldigt häftig skridsko. Folk är väldigt positivt överraskade över designen och det blir en kul grej runt hela 125-årsjubileumet, säger Blom.

Limiterad upplaga

Fler som bär den nya skridskon i SHL och Hockeyallsvenskan:

Jonathan Myrenberg, Linköping, David Blomgren, Djurgården, Joel Nyström, Färjestad, Gerry Fitzgerald, AIK och ihop med Sandin Pellikka har även Skellefteå AIK:s Isabella Pozzi varit ett av de utvalda namnen.

– Jag tycker att det är en riktig snygg skridsko. Jag har sett att det är lite olika spelare som kör den här modellen nu och det är verkligen kul att få vara en av spelarna som får testa, säger Sandin Pellikka.

CCM Joel NyströmDen nya skridskomodellen är tillverkad i en limiterad upplaga och finns att köpa hos utvalda återförsäljare och på CCM:s officiella webbplats.

CCM Gerry FitzgeraldAIK:s forward Gerry Fitzgerald i nya CCM Tacks 652

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln