HockeyNews
PLUS

FBK värvar – kommenterar Lodins förflutna

Viktor Lodin

Publicerad: 16 april 2024

FacebookXWhatsApp

Då är Hockeynews avslöjande bekräftat av Färjestad.
Oskarshamnsforwarden Viktor Lodin flyttar till Karlstad.
I samband med presentationen av värvningen tar Färjestad upp Lodins mörka kapitel i det förflutna och både han själv och sportdirektören Rickard Wallin tar till orda.

Det var den 23 mars som Hockeynews berättade att Viktor Lodin hade gjort sitt val inför nästa säsong såvida inte Oskarshamn höll sig kvar i SHL.
Och det lyckades smålänningarna inte göra trots att Lodin satte färg på kvalmötet med HV71 genom att pumpa in mål och poäng – och bjuda på vassa kommentarer.
Nu går flytten till Färjestad.

"Sjukt spännande profil"

– Vi tycker att Viktor har en sjukt spännande profil, både med sitt fysiska spel, tillsammans med den skicklighetsnivå han besitter. Det finns inte så många spelare av den sorten i ligan. Hans högsta nivå är otroligt hög, och vi tror och hoppas att vi kan hjälpa honom att hitta en jämnare nivå i sitt spel. Vi tror också att få spela i ett lag som är väldigt bra, och som har sina styrkor i att driva spelet framåt, bör vara en perfekt omgivning för honom. Dessutom är han en skicklig powerplayspelare, säger Färjestads sportdirektör Rickard Wallin till klubbens hemsida.

Hade show i kvalet mot HV

24-årige Lodin gjorde fem mål och fem assist på de sju kvalmatcherna mot HV71. I grundserien blev det 31 poäng (11 + 20) på 40 SHL-matcher.
Att det blir Karlstad och Färjestad beror även lite grann på kärleken.
– Ja, min flickvän är härifrån, så hon och hennes föräldrar är ju jätteglada såklart. Mamma och och pappa bor kvar i Leksand, så de får också lite närmare till mina matcher, säger Lodin till Färjestads hemsida.
Viktor Lodin har skapat rubriker under sin karriär som hockeyspelare. En del av det mörkare slaget.

Mörk tid utanför isen i Timrå

Under sin tid i Timrå greps han misstänkt för narkotikabrott och han valde då att erkänna sitt misstag.
I Oskarshamn uppstod ryktesspridning i sociala medier vilket fick både honom och klubben att kommentera situationen på klubbens hemsida.
I Färjestad är man också medveten om Viktor Lodins tidigare historia och rubriker. – Jo, det har hänt saker, det har det. Jag och Rickard har varit öppna med varandra om vad som hänt och hur vi ska ha det framöver, säger Lodin.

Wallin om Lodins förflutna

Även Rickard Wallin tar till orda på Färjestads hemsida:
– Det har funnits en stor transparens från båda håll i det här. Vi vet vad som hänt, och Viktor vet vad vi förväntar oss av honom. Den dialogen har vi och kommer att fortsätta ha, säger Wallin.
Färjestad har skrivit ett ettårskontrakt med Viktor Lodin.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)