HockeyNews
PLUS

FBK-kaptenen: "Jag ser dem på läktarna trots att de gått bort"

(23592) Linus Johansson
Bildbyrån

Publicerad: 12 maj 2022

FacebookXWhatsApp

LULEÅ. Han ledde sitt Färjestad till SM-guld och fick lyfta pokalen.
Efteråt var Linus Johansson mycket känslosam när han berättade vilka som betytt extra mycket under den långa karriärsväg han gått.
– Min mamma och pappa, mina bröder, min farfar och farmor, mormor och morfar, jag ser de på läktarna trots att farmor och farfar och mormor har gått bort, men jag ser dem på läktarna ändå

Linus Johanssons karriär har gått via Troja-Ljungby, en sväng i den amerikanska skolhockeyn, Hockeyettan, Hockeyallsvenskan, en sejour i den norska ligan innan det tog fart rejält för fem år sedan.

En bra säsong i Djurgården följdes upp med landslagsdebut den efterföljande säsongen efter bytet till Färjestad, där han år två också blev lagkapten.

Spola fram två år så har han också hunnit med en säsong i KHL för att nu kunna kalla sig svensk mästare efter att han som lagkapten lyft Le Mat:s pokal.

– Jag har drömt om det så mycket, att få göra det… Jag vet inte… Att stå här med laget och mina vänner. Allt är värt det, säger han till HockeyNews.se.

Just den långa vägen han vandrat under karriären gör det än mer speciellt.

En väg han inte riktigt blickat tillbaka på – förrän nu.

– Det är nog första gången jag någonsin som jag kommer börja tänka tillbaka lite på vart man varit själ någonstans. Det har varit division ett och man skulle sluta, det har varit en krokig resa fram till 25-26 års åldern, säger Johansson.

Runt sig har han haft stort stöd från sina närmsta, i familjen, som han tackar för allt stöd.

Några av dem ser han på läktarna fortfarande, trots att de inte längre finns med honom.

– Min mamma och pappa, mina bröder, min farfar och farmor, mormor och morfar, jag ser de på läktarna trots att farmor och farfar och mormor har gått bort, men jag ser dem på läktarna ändå. Farfar vet jag inte vad han hade gjort, säger han. 

Se hela intervjun med Linus Johansson i spelaren nedan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!