JUST NU: Färjestad är utslaget – svepta av Rögle

Liam Öhgren

Publicerad: 27 mars 2024

Färjestad såg ut att tvinga fram en femte kvartsfinal, men med två minuter kvar av ordinarie tid kvitterar Rögle på ett snöpligt sätt. Rögle avgör sedan i förlängningen och Färjestad är utslaget.

Rögle tog sig vidare från åttondelen efter att ha besegrat Timrå med 2-0 i matcher. I kvarten väntade seriesegrarna Färjestad och Ängelholmslaget har chockat värmlänningarna rejält.

Efter tre spelade matcher är ställningen 3-0 i matcher till Rögle.

Färjestad måste vinna onsdagskvällens match i Ängelholm för att säsongen inte ska vara över.

Första målet sedan september

Den första perioden blev mållös. Det kom att dröja till 07.28 i den andra perioden innan Henrik Björklund, som gjorde comeback i den sista grundseriematchen, spräckte Färjestads nolla.

– Vi har pratat om att slänga in puckar på mål, vilket vi gör jättebra i den första perioden, säger Björklund till TV4.

Forwarden missade 47 omgångar i grundserien efter att återigen ha ådragit sig en hjärnskakning, precis som ifjol. Senast Björklund nätade i SHL var den 28 september.

Går via FBK:are

Färjestad såg ut att gå mot sin första seger i slutspelet. Men med drygt två minuter kvar kvitterar Rögle i spel sex mot fem efter att man valt att plocka Röglemålvakten. Det är Daniel Zaar som avlossar ett skott som går via Färjestads Magnus Nygren och in i mål.

04.52 i den fjärde perioden avgör Henry Bowlby för Rögle. Färjestad är utslaget, Rögle besegrar seriesegrarna med 4-0 i matcher.