Fina gesten – sedan chockade Rögle guldfavoriten

Dennis Everberg

Publicerad: 21 mars 2024

Rögles Dennis Everberg uppmärksammade världsdagen för Downs Syndrom under uppvärmningen genom att bära damasker i olika färger.
Sedan chockade Rögle hela Karlstad genom att göra fem raka mål i den andra perioden. Rögle vann till slut med 6–2.
– Vi är väldigt effektiva, säger tvåmålsskytten Dennis Everberg.

Under uppvärmningen inför torsdgaens kvartsfinalmöte mellan Färjestad och Rögle syntes Rögles forward Dennis Everberg bära en vit och en grön damask.

Och nej, han hade inte fått fel utrustning. Enligt TV4 uppmärksammar han världsdagen för Downs Syndrom som är idag den 21 mars, något man gör genom att "Rocka sockorna".

Dennis Everberg är själv bonuspappa till lille Milan som har Downs Syndrom.

Det var Färjestad som tog ledningen genom Joel Kellman, men i den andra perioden kom Rögle ut som ett helt nytt lag och gjorde fem raka mål. Först kvitterade Dennis Everberg och strax därefter gjorde han även 2–1.

Rodrigo Abols ökade på till 3–1 i boxplay innan Linus Sandin slog till med två snabba mål i slutet av den andra perioden.

– Vad händer i Karlstad? Rögle chockar hela Värmland!, säger TV4:s kommentator Johan Edlund.

Dennis Everberg:

– Vi gör mycket bra saker, men alla chanser vi får trycker vi dit. Vi är väldigt effektiva, säger Dennis Everberg till TV4.

Dennis Everberg drog sedan på sig ett matchstraff tidigt i den tredje perioden efter att ha armbågstacklat Färjestad Joel Nyström.

– Man pratar ofta om uppåtgående rörelse, men i det iniatiala tacklingsögonblicket tycker jag inte det är en uppåtgående rörelse, säger TV4: Sanny Lindström.

Slutsiffrorna skrevs till slut till 6–2 i skåningarna favör.