HockeyNews
PLUS

Efter uppbrottet med Rautio – Timrå hämtar in finsk målvakt

(26585) Tirmå-Karolous Kaarlehto
Bildbyrån/Skärmdump Ketterä (montage)

Publicerad: 13 februari 2023

FacebookXWhatsApp

David Rautio lämnade Timrå då han var missnöjd med sin situation med minimal speltid.
Nu ersätts han av ett målvaktslån från den finska ligan i form av Karolus Kaarlehto.
– Jag är en målvakt som är duktig på att läsa spelet och på så sätt hitta bra positioner på isen, säger Kaarlehto i ett pressmeddelande.

Inför säsongen hämtade Timrå in David Rautio som en rutinerad pjäs att kampera med Jacob Johansson mellan stolparna den här säsongen. Då Johansson stått för en lysande säsong och utveckling har det dock blivit knapert med speltid för rutinerade Rautio, som till slut tröttnade på situationen.

I förra veckan lämnade Rautio därför Timrå för spel i Schweiz, vilket gjort att Timrå varit på jakt efter en ny målvakt. Och nu har man hittat honom.

Från finska Kärpät lånas nämligen den 25-årige Karolus Kaarlehto in för resten av säsongen.

– Vi har letat efter en målvakt ett tag nu och Karolus namn kom tidigt upp. Nu är jag glad över att vi kunde lösa så att han kommer hit. Han är en duktig målvakt och har gjort det bra i den finska ligan. Han har visat att han kan spela högstaligahockey, kommenterar Kimmo Kapanen.

Kaarlehto inledde säsongen i franska ligan innan han värvades av Jukurit, för att slutet av januari ansluta till Kärpät. Tidigare i karriären har Kaarlehto, utöver spel i finska högsta- och andraligan, bland annat ett JVM och spel i slovakiska ligan på sin meritlista

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!