HockeyNews
PLUS

Efter 545 SHL-matcher – jakten på nytt jobb

Jack Connolly
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 10 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Jack Connolly, 34, är den nordamerikan som har spelat flest matcher i SHL genom tiderna.
Men nu börjar jakten på ett nytt jobb.

Efter collegehockeyn hemma i Minnesota med University of Minnesota-Duluth kom en 22-årig Jack Connolly till Färjestad 2012.
Tolv år senare kan den amerikanske centern blicka tillbaka på tolv säsonger, 545 SHL-matcher för Färjestad, Leksand, Rögle och Luleå.
Men nu har han på grund av familjeskäl satt punkt för sin karriär som hockeyspelare. Han och hustrun och de två sönerna har flyttat hem till USA och Minnesota.

"Finns lite ingångar"

Connolly börjar ett nytt kapitel i livet, men ännu har han inget jobb klart.
– Jag har en del kompisar som säljer varor till sjukhus, min bror gör det också, så där finns lite ingångar. Vi har snackat lite, säger han till SHL:s hemsida.
Sönerna är bara två och sex år gamla och båda är födda i USA. Så i nuläget är Connolly inte ute efter något hockeyrelaterat jobb.
– Jag spelade collegehockey här hemma och har lite kontakter kvar, men vet inte om det finns några öppningar som tränare just nu. Jag känner nog ändå att jag vill ha lite distans till idrotten, se den lite utifrån. Just nu känner jag för ett vanligt jobb med vanliga tider där jag kan vara en vanlig pappa, haha. Sedan får vi se vad det dyker upp för möjligheter, hur mycket hockeyn kryper tillbaka i livet.

Lyfter fram SHL-avancemanget med Rögle

Jack Connolly gjorde 274 poäng (85 mål, 189 assist) på sina 545 SHL-matcher. Det blev inget SM-guld.
Men när han efter åtta matcher med Leksand hamnade i allsvenska Rögle 2014 fick han vara med om skåningarnas kliv upp till SHL.
Det var nästan som att vinna ett SM-guld.
– Betydelsen av ett avancemang är så stort här. Borta i Nordamerika ser man att något lag går upp och ner i Sverige, men man tänker nog inte på vad det betyder för organisationen, personalen, spelarna, tränarna. Det är en helt annan ekonomi. Jag är glad och stolt att jag var med och tog upp Rögle, säger Connolly till SHL.se.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!