HockeyNews
PLUS

Blomqvist: "Känner mig hjälplös”

Anton Blomqvist HV71
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 08:12

FacebookXWhatsApp

Fyra matcher – noll poäng.
Anton Blomqvist har fått tuffast möjliga start på sin karriär som SHL-tränare.
– Det är klart att det gnager i mig, säger han till Sportbladet.

ANNONS

HV71 har fått en tuff start på SHL-säsongen och är ensamma om att stå utan poäng efter fyra raka förluster. På lördagen blev det en 2–1-förlust mot rivalen Linköping, vilket satte ytterligare press på laget och nye huvudcoachen Anton Blomqvist.

– Nu har vi förlorat fyra matcher och det är klart att det gnager i mig. Jag känner mig hjälplös, kanske det är fel ord men jag vill hjälpa spelarna mer. Jag tycker att jag ser ett jävla engagemang och ett jävla driv i gruppen. Jag önskar verkligen att de hade fått känna på en seger. Jag tycker att vi kanske har tjänat ihop till att ha en lite annan känsla än den vi har i dagsläget. Det är bara att fortsätta jobba tålmodigt och göra saker ännu bättre, säger han till Sportbladet.

Tränaren som anslöt från AIK har fått tuffast möjliga start på sin SHL-karriär. Det här var tredje matchen i där HV71 bara mäktade med ett mål framåt.

– Det är tuffast tänkbara i min position givetvis. Jag försöker verkligen att inte ha mitt fokus där. Utan mitt fokus ligger på vad vi gör i det dagliga. Det är direkta saker som jag verkligen kan påverka. Jag lägger all energi på det arbetet jag behöver göra framåt, säger han till tidningen.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln