HockeyNews
PLUS

Beslutet som rörde om: "Inte det smartaste"

Hedberg

Publicerad: 30 juni 2024

FacebookXWhatsApp

För två år sedan var Johan Hedberg en del bakom beslutet att låna ut Moras lagkapten Daniel Ljungren till Leksand – som inte togs emot på ett bra sätt.
– Det kanske inte var det smartaste "movet". Det vet jag nu, säger Hedberg till Färjestads hemsida.

När Johan Hedberg valde att sätta punkt för tränarkarriären i USA flyttade han hem till Dalarna – men inte till moderklubben Leksand.

"Några chockande kommentarer"

I stället tog han över som huvudtränare i Mora IK.
"Det förbjudna steget" – men Hedberg klarade sig rätt bra.
– Jag var rätt att det skulle bli mer men jag tycker det var ganska lugnt. Visst, det var några chockade kommentarer man fick. Men de flesta tyckte att det var roligt och jag vet många som följde Mora intensivt och tyckte att det var väldigt roligt att jag var där. Det är en jättefin förening som jobbar hårt med små medel och alltid tävlar bra, säger Hedberg i en lång intervju på Färjestads hemsida.

"Min naivitet – har jag lärt mig nu"

Däremot blev det mer liv i luckan under Hedbergs andra säsong i Mora.
Under ett uppehåll i Hockeyallsvenskan lånade klubben ut lagkaptenen Daniel Ljunggren till Leksand i SHL.
Då lät det annorlunda från många håll och kanter.
– Jag och min naivitet som varit borta länge och tyckte inte att det var så konstigt utan kul för honom att få en chans att visa upp sig. Men det tyckte inte hardcore-fansen var rätt och jag kan förstå det i efterhand också. Det kanske inte var det smartaste "movet".

Hedberg fortsätter:
– Jag var fast i det nordamerikanska tänket med ned- och uppflyttning och farmarlagstänket. En chans för vår spelare att komma tillbaka som en ännu bättre spelare och sen om det är Leksand, Färjestad eller Brynäs spelar ingen roll. Men det borde jag ha vetat om och det har jag lärt mig nu.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln