HockeyNews
PLUS

Backen stoppades från operation – på grund av finne

Groleau/operation
Foto: Bildbyrån/Montage.
ANNONS

Publicerad: 25 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Färjestadsbacken Jérémy Groleau skulle opereras direkt efter säsongen – men väl i operationssalen stoppades han.
Anledningen? En finne på fel ställe.
Nu missar han två månader extra.
– Det är såklart superfrustrerande, säger backen till VF.

ANNONS

Färjestadsbacken Jérémy Groleau missade delar av säsongen på grund av en axelskada och väl efter återkomsten led han av smärtor.

Kort efter det bistra kvartsfinalsuttåget mot Rögle avslöjade Värmlands Folkblad att backen tvingas till operation och rehabtid på mellan fyra till sex månader.

För att hinna tillbaka till säsongsstart skulle operationen göras direkt efter säsongsslut. Men för VF berättar Groleau att det dragit ut på tiden på grund av den svenska vårdens väntetider, något han inte är van vid hemma i Kanada.

– Här är det annorlunda. Klubben gjorde verkligen allt för att få operationen gjord så snart som möjligt men den svenska sjukvården är annorlunda på ett väldigt bra sätt för gemene man för det finns ingen snabbfil, alla behandlas på samma sätt. Men för mig betydde det att jag hamnade på samma väntelista som alla andra.

Den 30 april fick han till slut en operationstid i Göteborg, men väl framme i operationssalen tvingades kirurgen avbryta.

– De rakade min axeln, tvättade den med antibakteriell tvål, gav mig morfin och medicin mot illamåendet och gav mig dropp. Men precis när de skulle söva mig kom kirurgen in för att markera var snittet skulle göras och sa då direkt ”vänta lite, jag tror inte jag kommer kunna operera”, säger han till tidningen.

Anledningen? En finne på fel ställe.

– Han sa att ”i så fall kommer du riskera att bli borta betydligt längre än du borde, det kommer ta flera månader” och att han därför inte vågade operera. På grund av en finne.

Groleau fick åka hem till Karlstad igen – och först nu en månad senare har han opererats.

– Det blir två månader extra som jag missar som jag annars hade kunnat vara med på. Det är såklart superfrustrerande. Det är viktigt för mig att vara en del av laget, att missa två månader extra är frustrerande av den anledningen.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln