HockeyNews
PLUS

Backen ska opereras – spelar ändå

SDHL-GENOMGÅN
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 13 oktober 2024

FacebookXWhatsApp

SDHL-säsongen är i full gång och lagen har drabbats av såväl mot- som medgångar. Här är en genomgång av vad som hänt i ligan såhär långt.

Spelar i väntan på operation
Besegrade storlaget
Fått spela i NDHL
Tvingats värva
Så går det för nykomlingarna

ANNONS

Luleå/MSSK

Antal vinster: 7
Antal förluster: 2
Målskillnad: 34-14

Kommentar: Laget som dominerat svensk damhockey i flera år har stundtals fått kämpa hårt för sina poäng under säsongsinledningen. Fyra uddamålssegrar samt en uddamålsförlust, givetvis har det blivit några överkörningar också. Ett tungt avbräck är forwarden och nyförvärvet Reece Hunt, 23, som dragit korsbandet och behöver opereras. Sportchefen Oskar Häggström är nu på jakt efter en ny forward efter beskedet om att Hunt missar resten av säsongen, men han har ingen brådska, berättar han för NSD.

Frölunda HC

Antal vinster: 7
Antal förluster: 1
Målskillnad: 30-11

Kommentar: Fjolårets nykomlingar satsade högt redan under förra säsongen och det är inget som har förändrats i år. Göteborgslaget har haft gott om tid att spela ihop sig då större delen av fjolårets lag kvarstår, vilket synts på isen. De föll mot Modo i premiären men har gått som tåget sedan dess, redan i omgång fyra besegrade de Luleå/MSSK. Hajpen runt Frölunda är stor.

ANNONS

Modo

Antal vinster: 6
Antal förluster: 2
Målskillnad: 22-13

Kommentar: Tappet av Guldhjälmvinnaren och 23-målsskytten Lina Ljungblom är enormt. Men laget har fler spelare som visat att de kan leverera, hittills har Ebba Hedqvist (5+2) och Mira Hallin (4+2) stått för den bästa poängproduktionen för topplaget.

Linköping

Antal vinster: 5
Antal förluster: 4
Målskillnad: 14-22

Kommentar: Laget har haft problem med skador och tvingades att värva in Savine Wielenga. Backen Eve Savander är dessutom knäskadad och kommer att opereras i höst, noterbart är att hon dock fortfarande spelar. Laget har trots skadeproblematik vunnit de matcher som de förväntas göra.

Brynäs

Antal vinster: 3
Antal förluster: 5
Målskillnad: 15-21

Kommentar: Laget har en ny målvaktssida där Ena Nystrøm är den som getts mest förtroende. Emmy Nordström Åmark har enbart fått stå en match i SDHL, 20-åringen som är oprövad på SDHL-nivå har också noterats för en match i NDHL. En stor bonus har varit att de fått behålla toppspelaren Maja Nylén Persson innan flytten till New York Sirenes.

ANNONS

Leksand

Antal vinster: 2
Antal förluster: 7
Målskillnad: 12-23

Kommentar: Dalalaget har fått en tuff start på säsongsinledningen och ligger sist i tabellen. Många matcher har varit jämna, men resulterat i uddamålsförluster där motståndarlaget dragit längsta stråt. Nyförvärvet Emma Polusny och Ellen Jonsson, som satt mer på bänken än vad hon fick spela ifjol, har i princip delat på första spaden.

SDE

Antal vinster: 5
Antal förluster: 4
Målskillnad: 19-18

Kommentar: De nya tränarparet Emilie O`konor och Jonathan Karlsson har fått flera positiva resultat med sig. Nyförvärvet och toppmålvakten, Kassidy Sauve, har varit en nyckel till det. 28-åringen har minst sagt levererat när det behövts och har en räddningsstatistik på 94.87 procent, siffror som gör henne till bäst i ligan.

Skellefteå

Antal vinster: 2
Antal förluster: 7
Målskillnad: 13-21

Kommentar: Den nya tränaren Martin Lindh har haft en stor utmaning framför sig, att leda ett lag som är nykomlingar. Tränaren själv är aldrig prövad på SDHL-nivå, men trots det befinner de sig i skrivande stund på en sjätteplats.

Djurgården

Antal vinster: 2
Antal förluster: 7
Målskillnad: 13-16

Kommentar: Laget fick en oerhörd tuff inledning på säsongen och förlorade sex raka matcher, varav två på straffar. Det var inte mycket som studsade Djurgårdens väg, samtidigt som de haft svårt att göra mer än 1-2 mål per match. Nu tycks det däremot ha vänt, två segrar på de tre senaste omgångarna.

HV71

Antal vinster: 3
Antal förluster: 3
Målskillnad: 12-25

Kommentar: Jönköpingslaget hade det oerhört tungt ifjol och det var ingenting som tycktes ha förändrats i säsongens första matcher. Tre raka förluster, varav en 13-1-förlust. De senaste matcherna har spelet förbättrats vilket också har resulterat i tre av tre vinster.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln