HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Kalle Kossila klar för Örebro

Kalle Kossila
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 17:11

FacebookXWhatsApp

Efter en tids förhandlingar är allting klart.
Enligt Hockeynews uppgifter har Kalle Kossila nu skrivit på för Örebro.
– Jag har inga kommentarer, säger sportchefen Henrik Löwdahl.

ANNONS

Den 17 september kunde Hockeynews avslöja att Örebro jagade Kalle Kossila och ville få till en värvning. Då var det fortfarande en del ekonomiska knutar som behövde lösa sig mellan parterna för att affären skulle bli verklighet.

Drygt två veckor senare är alla detaljer på plats. Enligt källor till Hockeynews har Kalle Kossila skrivit på för Örebro och affären väntas bli officiell inom kort. Enligt uppgifter rör det sig om ett kontrakt över flera år.

När Hockeynews får tag i sportchefen Henrik Löwdahl är han fåordig kring uppgifterna:

– Jag har inga kommentarer egentligen. Det finns inget nytt att rapportera. Som jag har sagt tidigare, det är en intressant spelare, men jag har inget nytt att delge i nuläget.

Men du dementerar inte att han är klar för er?

– Som jag sa, jag har inga kommentarer. Vi kommenterar inte spelare som inte är Örebros och Kalle Kossila är ingen Örebrospelare i nuläget.

Kalle Kossila får dock vänta på sin debut i Örebrotröjan, då han av skatteskäl inte kan anlända till Sverige förrän den 27 oktober.

Den finske centern, som stod för 34 poäng på 40 matcher i Växjö förra säsongen, skulle egentligen ha spelat för Bern i schweiziska högstaligan kommande säsong. Men enligt medierapporter i Schweiz klarade 31-åringen inte läkarundersökningen och avtalet bröts därefter.

Det visade sig bli Örebros lycka – som nu får in ytterligare spets i laget.

Under sommaren har han hållit i gång med sin tidigare klubb, EHC München i Tyskland, där han tränat med storstjärnor som Connor McDavid och Auston Matthews.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln