HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Örebro jagar toppcentern

Örebro Kossila
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 17 september 2024

FacebookXWhatsApp

Örebro är på jakt efter centerförstärkning.
Nu kan Hockeynews avslöja att klubben rycker i klubblöse Kalle Kossila.
– Det är en väldigt skicklig spelare, säger sportchefen Henrik Löwdahl.

ANNONS

Örebro tippas långt ner i tabellen av många experter på SHL:s upptaktsträff. Med bara dagar kvar till SHL-premiären är klubben nu på jakt efter förstärkning.

Hockeynews kan nu avslöja att klubben letar efter en toppcenter som kan spetsa offensiven. Enligt källor med insyn rycker klubben i Växjös förre finländare Kalle Kossila.

Ingenting är klart och i dagsläget är parterna för långt varandra rent ekonomiskt, men klubben har anmält sitt intresse för finländaren och vill få till en värvning.

– Det är ett av de namn som finns lediga och det är en väldigt skicklig spelare. Men i övrigt har jag inte så mycket mer att kommentera där, säger Örebros sportchef Henrik Löwdahl.

Är det ekonomin som skiljer lite för mycket mellan er just nu?

– Kalle är ingen Örebrospelare, så jag avstår att kommentera vidare där.

Henrik Löwdahl bekräftar dock att han letar centerförstärkning.

– Det gör väl nästan alla klubbar kan jag tänka mig. Vi har under en längre tid uttryckt en önskan om att hitta en center som kanske har lite andra egenskaper än de fyra vi har just nu, säger han.

Han känner dock ingen stress eller panik.

– Vi har ingen egentligen ingen brist på centrar, vi har fyra som kan spela och ytterligare någon till som kan spela där. Vi letar efter någon som kan vara lite mer spelförande och driva spelet lite mer om vi ska addera någonting.

– I grunden är jag väldigt nöjd med centersidan, så vi kommer inte hoppa på vad som helst. Får vi ihop det ekonomiskt och det passar oss så kommer vi att agera, säger han.

Kalle Kossila, som stod för 34 poäng på 40 matcher i Växjö förra säsongen, skulle egentligen ha spelat för Bern kommande säsong. Medierapporter i Schweiz har uppgett att 31-åringen inte klarade läkarundersökningen och därför är Kossila nu klubblös igen.

För två veckor sedan uttalade sig Kossila om framtiden i Smålandsposten:

– Jag kan spela var som helst. Det finns väl intresse härifrån, där jag är nu men jag har även hört från lag i Schweiz och Sverige, säger Kalle Kossila till SMP.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln