HockeyNews
PLUS

Avslöjar: SSK i förhandlingar med stjärnan

Pooley
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 29 april 2024

FacebookXWhatsApp

Södertälje bygger om efter missräkningen. Nu är nästa högprofilerade namn på väg in.
Enligt uppgifter till Hockeynews förhandlar klubben med amerikanen Scott Pooley och parterna hoppas hitta en lösning inom kort.

Södertälje föll redan i kvartsfinal och åkte ut med 4–0 i matcher mot BIK Karlskoga. Nu bygger sportchefen Emil Georgsson om och sedan tidigare står det klart att elva spelare får lämna klubben.

Samtidigt har klubben plockat in Frans Tuohimaa, Oliver Håkansson och Miikka Pitkänen och tidigare har Hockeynews även kunnat avslöja att Henrik ”Hank The Tank” Eriksson är klar. Nu är nästa profilerade namn på väg in i truppen.

Enligt uppgifter till Hockeynews förhandlar klubben med stjärnforwarden Scott Pooley, som inte blir kvar i Björklöven. Förhandlingarna är fortfarande i ett tidigt skede, men parterna vill hitta en lösning och mycket talar för att Pooley hamnar i SSK kommande säsong.

Enligt källor är även AIK intresserade av att knyta till sig Pooley.

Scott Pooley är en målskytt av rang och stod för 20 mål och totalt 42 poäng på 52 matcher den här säsongen. Totalt har det blivit 104 matcher och 92 poäng (49+43) i Hockeyallsvenskan. Amerikanen har tidigare även representerat Lukko i den finska högstaligan.

FOTNOT: Hockeynews har sökt SSK:s sportchef Emil Georgsson för en kommentar utan framgång.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!