HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Förre HV-keepern har gjort sitt val

(5755) Jonas Gunnarsson-opti
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 22 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Det har spekulerats i återkomst till Sverige, fortsättning i Finland och att tyska klubbar har varit intresserade.
Men nu kan Hockeynews avslöja att den förre HV-keepern Jonas Gunnarsson väljer något helt annat.

Den 32-årige målvakten Jonas Gunnarsson har över 200 SHL-matcher på cv:t. Inför den här säsongen valde han att lämna HV71 för spel i finska Ilves, där han stod 36 matcher och hade 91,3 i räddningsprocent.

Men det blir bara en säsong i Finland för Gunnarsson. Det har spekulerats i att en flytt tillbaka till Sverige kunde vara aktuellt och att tyska klubbar visat intresse, men nu drar han vidare mot nya äventyr i Österrike i stället.

Enligt vad Hockeynews erfar är han överens med den österrikiska storklubben Graz99:ers och om inget oförutsett sker presenteras övergången inom kort. Där är tanken att han ska ta över förstaspaden efter Lars Volden som lämnat klubben.

Klubben satsar hårt den här säsongen har bland annat visat intresse för OS-och VM-målvakten Jussi Olkinuora, men nu föll valet på Gunnarsson i stället. I laget återfinns också den rutinerade tyske backen Korbinian Holzer samt tidigare Brynäs-spelaren Kevin Roy.

Mycket talar också för att han återförenas med sin tidigare målvaktstränare från tiden i Malmö, Andreas ”Ante” Eriksson, i Österrike. Klubben står utan målvaktstränare och ser Eriksson som ett högaktuellt namn för rollen och någon som känner Jonas Gunnarsson väl sedan tidigare.

Andreas Eriksson kommer närmast från en roll i Ungern där han utbildat målvakter och målvaktstränare vid en statlig akademi i Budapest. Han har tidigare också haft en roll som målvaktstränare i Modo.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!