HockeyNews
PLUS

Avslöjar: DIF värvar defensiv back

Hugo Blixt
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 30 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Djurgården är på jakt efter backar.
Nu kan Hockeynews avslöja att defensivt stabile Hugo Blixt är klar för klubben.

Under onsdagen blev det klart att Djurgården tappar Axel Andersson till Brynäs. Sedan tidigare har man även varit på jakt efter en defensivt stabil back och någon som kan ersätta Alexander Ytterell som köps ut.

Nu har man fått napp för en av platserna. Enligt uppgifter till Hockeynews har klubben gjort klart med storväxte Hugo Blixt, 26, som närmast kommer från spel i Almtuna.

Den defensivt stabile backen kritade på kontraktet under onsdagen och kommer att presenteras inom kort. Hugo Blixt återförenas därmed med sin förre tränare Robert Kimby som coachade Almtuna förra säsongen.

I Almtuna hade Blixt en roll med mycket istid, men i Djurgården förväntas han få en roll lite längre ner i laget.

Hugo Blixt har tillbringat de senaste två säsongerna i Almtuna och noterats för totalt 16 poäng på 90 matcher. Dessförinnan representerade han Boston University och Colorado vid college under fyra säsongen.

Djurgården har sedan tidigare Arvid Bergström, Adrian Carnebo, Edvin Hammarlund, Colby Sissons och Jakob Ragnarsson under kontrakt.

Hockeynews har tidigare kunnat berätta att lettiske Kristians Rubins är aktuell för klubben. Han funderar just nu om spel i Hockeyallsvenskan är rätt steg i hans karriär.

FOTNOT: Niklas Wikegård och agenten har sökts för en kommentar utan framgång.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!