HockeyNews
PLUS

Allsvenska klubben tappar toppback – hit flyttar kanadensaren

(25319) Ian Edmondson Västervik
Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Publicerad: 11 november 2022

FacebookXWhatsApp
Västervik tappar backen Ian Edmondson, som har haft näst mest istid i laget under hösten.
Den 27-årige kanadensaren har sagt upp sitt kontrakt – och gjort klart med en ny klubb.

Det blev bara tolv matcher i Västervik för den stabile och defensivt skicklige backen Ian Edmondson. Vid sidan av succébacken Daniel Brickley är Edmondson den spelare som har fått mest istid i Västerviks kamp för att slippa kval och kanske nå slutspel igen i Hockeyallsvenskan.

Under sina tolv matcher har han spelat nästan 23 minuter (22:48) i snitt och fått ihop tre assist. Men Edmondson har meddelat att han vill lämna Västervik och har gjort klart med sin förra klubb Ålborg i Danmark.

– Jag har trivts jättebra med Västerviks IK, men av personliga skäl har jag bett föreningen att få avsluta mitt avtal i förtid – vilket jag är tacksam över att man gått med på. Jag vill rikta ett stort tack till alla er som hjälpt och stöttat oss i Västerviks IK och jag önskar laget och föreningen lycka till i framtiden, säger Edmondson till klubbens hemsida.

LÄS MERSvedbergs träningsperiod med Djurgården förlängs: "Funkat rätt bra"

Västervik har varit nöjt med hur han har spelat och söker efter en ersättare. I Ålborg tar man emot Ian Edmondson med öppna armar.

– Vi känner Ian från förra säsongen och vi vet vilka egenskaper som han har och han känner klubben så det var som gjort för att hämta tillbaka honom till Ålborg då vi fick möjligheten att skriva kontrakt med honom för resterande delen av säsongen, säger Aalborg Pirates sportchef Ronny Larsen till klubbens hemsida.

Ian Edmondson blev mästare med Ålborg i Danmark förra säsongen. Han blir lagkamrat med bland andra svenskarna Oscar Drugge och Victor Rollin Carlsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)