HockeyNews
PLUS

Svedbergs träningsperiod med Djurgården förlängs: "Funkat rätt bra"

(23182) Niklas Svedberg/Djurgårdens IF
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 11 november 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Niklas Svedberg har tränat med Djurgården i tre dagar under landslagsuppehållet då JVM-aktuella målvakten Carl Lindbom är med Juniorkronorna.
Nu förlängs hans träningsperiod ytterligare.

Det var för snart ett år sedan som Niklas Svedberg, 33, skadade knäet så illa på en Djurgårdsträning att säsongen var över. I januari opererades han och under hela 2022 har den välmeriterade målvakten rehabtränat för att ta sig tillbaka till topphockeyn.

Som HockeyNews.se har berättat så har Svedberg tränat den här veckan med Djurgården då förstemålvakten Carl Lindbom, 19, är på genrep med Juniorkronorna inför JVM i december och januari.

Det har gått bra för Svedberg, knäet håller och efter tre ispass med laget är det bestämt att han ska vara med i åtminstone två isträningar ytterligare.

– Jag träffade honom i tisdags och vi gör en avstämning. Det känns som att det har funkat rätt bra. Vi ska ha en diskussion. Nu är han med oss och tränar söndag och måndag också, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.

LÄS MEREfter svåra skadan närmar sig målvakten comeback – tränar med Djurgården

Carl Lindbom återvänder till Djurgården på måndag efter JVM-genrepet och på tisdag väntar ett toppmötet på Hovet då Modo kommer på besök. Djurgården har med Lindbom och Matthew Galajda ett målvaktspar i Hockeyallsvenskan. Men under JVM försvinner Lindbom.

Är det tänkbart att Niklas Svedberg fortsätter hos er och tränar?

– Det skulle det vara. Vi får se som sagt var hur han tänker och resonerar. Jag har inte hunnit prata så mycket med honom, säger Stoppel om Svedberg som under hösten har tränat hemma hos sin moderklubb Sollentuna HC.

Inte heller Niklas Svedberg har fattat några beslut om sin närmaste framtid eftersom det finns viss osäkerhet med hur knäet ska hålla och han har inte spelat match på nästan ett år.

Men Djurgården håller dörren öppen för Svedberg till att börja med i december då Carl Lindbom av allt att döma sticker till JVM i Kanada.

– Det är klart att det är ett alternativ, annars skulle han inte vara med, säger K-G Stoppel.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!