HockeyNews
PLUS

AIK vill locka stjärnan: ”Vet var vi står”

Pajen Marcus Björk
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 10:34

FacebookXWhatsApp

Christoffer Björk avslöjade att han tjatar på sin bror, NHL-meriterade Marcus, att komma till AIK. 

Sportchefen Niklas Persson skrattar när ämnet tas upp. 

Men han avfärdar det inte.

ANNONS

Marcus Björk gjorde 33 matcher i NHL för Columbus säsongen 2022/23. 

Förra säsongen blev det enbart spel i farmarligan AHL, innan en skada satte stopp. 

Nu är han i Stockholm och tränar, klubblös, och hans lillebror Christoffer är samtidigt i ett formstarkt AIK och drömmer om att de två ska kunna spela i samma lag. 

Skämtsamt skojade Christoffer om att tjata på brorsan om AIK, en värvning som hade varit från den övre hyllan för vilken allsvensk klubb som helst. 

När Hockeynews frågar Niklas Persson om det, så skrattar han. 

– Jag kan väl ha läst något om det, säger ”Pajen”.

Men visst har han haft kontakt med backstjärnan. 

– Det finns en koppling till oss, så det vore dumt av mig att inte höra av mig, säger han. 

26-årige Marcus är dock inte i speldugligt skick – ännu. 

– Han har haft en skada, som han rehabtränar från. Jag vet var han står, och vad han sagt till mig, men det är inte min sak att säga något om när han är tillbaka. Det får han göra själv i så fall. 

Marcus Björk berättade i september för Folkbladet hemma i Umeå om den senaste säsongen, skadan och beslutet att göra en operation. 

ANNONS

– Det var ändå en rolig säsong, även om jag är besviken på mig själv att jag inte fick en match i NHL då det är målet när man åker över. Men det var en nyttig säsong som samtidigt präglades av att jag var skadad nästan halva säsongen, sade han. 

– Tyvärr kom det tillbaka (i slutspelet) och jag kunde inte fortsätta spela. Så då bollade jag fram och tillbaka och kom överens med agenten och familjen att vi skulle göra en operation. 

När intervjun gjordes förväntade han sig att vara tillbaka i mitten av oktober, men enligt Pajen är det ännu en bit kvar nu. 

I intervjun med Folkbladet öppnade Björk för en återkomst till moderklubben Björklöven, och lyfte även fram sin historik med Per Kenttä och Björn Hellkvist från säsongen 2017/18, då de var i Oskarshamn samtidigt. Björk fick då ett genombrott med 34 poäng i Hockeyallsvenskan som banade väg för fyra säsonger i SHL.

Men Niklas Persson tänker göra vad han kan, och har erbjudit backen att träna med AIK. 

– Han kanske kan köra sin rehab hos oss, kan vi hjälpa honom på något sätt? Jag vet inte vilka alternativ han har, men det är dumt att inte visa intresse. Det är en duktig back och skulle han vilja, så vet han var vi står.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln