HockeyNews
PLUS

13 saker du inte får missa från premiären

Sean Day HV71
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 19:25

FacebookXWhatsApp

SHL drog igång med en rivstart – och bjöd genast på en snackisar.
Hockeynews listar 13 grejer från premiäromgången som du kanske missade – har du koll på alla?

ANNONS

Karlkvists mål – och firande

Han har tidigare berättat varför han valde Örebro före Modo. Patrik Karlkvist lär inte ångra sitt val efter premiären. Han sköt 1–0 i powerplay och firade det rejält. Bottentippade Örebro fick en drömstart och Modo motsatsen.

Tog Modo ut rätt lag?

Att peta lagkaptenen väcker frågetecken. Att sedan torska seriepremiären med 0–5 visar på att något saknades. David Rundblad hade kanske inte utgjort skillnaden mellan en vinst och förlust, men efter det här resultatet bör ju vägen in i lagen finnas där för honom.

Försäsongen har ingen betydelse

Luleå och Linköping låg i botten av försäsongstabellen – båda vann sina premiärer. Modo och Timrå låg överst på försäsongen, båda förlorade och blev dessutom nollade.

Stian fortsätter tackla

Stian Solberg (längst till höger) väckte uppmärksamhet på försäsongen med att tackla allt och alla, när andra mest försökte undvika att bli skadade. I premiären fortsatte den norske backen att tackla. Han noterades för två tacklingar i statistiken, men det var nog en och annan som saknades då.
Även Adam Ollas Mattsson gjorde en fin match och tillsammans med Emil Alba (till vänster nedan) bidrar de med mer fysik till Färjestad den här säsongen.

ANNONS

Skrev treårskontrakt – nu petad

John Nyberg värvades till HV71 från Linköping och skrev på för tre år. – I John får vi en back som ger oss en trygghet i defensiven, men också med en offensiv uppsidan och ett bra skott, sade sportchefen Kent Norberg då. Sedan tog Chris Abbott över som sportchef och förändringarna radades upp. När premiärlaget togs ut var Nyberg inte med alls.

Tomasek ändå långt från rekord

Fyra mål skojar man inte bort. David Tomasek fick en drömstart på SHL-säsongen och var han inte favorit till skytteligatiteln innan så har han nog blivit det nu. Men fyra mål, varav en avgörande straff, är ändå långt från klubbrekord. Färjestadssupportrar minns säkert Jesper Olofssons fem mål i en match 2020, där fyra av målen kom redan i den första perioden.

Oskar Steens straff

Att tappa pucken vid ett straffslag är väl varje forwards mardröm?
Oskar Steen löste det ändå.

ANNONS

Pudas spelade 26.16 – men inte mest

Skellefteå saknar Måns Forsfjäll och Arvid Lundberg. Det i kombination med att man fick jaga från underläge mot Malmö gjorde att man förstås ville ha Jonathan Pudas så mycket som möjligt. Han klockade in på totalt 26.16 i matchen, snudd på varannat byte i snitt alltså. Men det var ändå inte mest i omgången. Även Luleå är korta på backsidan och det gjorde att man matchade Erik Gustafsson stenhårt. Han fick spela hela 26.55 och laget höll dessutom nollan.

Fribergs monsterkväll

Max Friberg hade en fin säsong ifjol och kom femma i poängligan. Säsongen började mycket bra också för honom. Seger för hans Frölunda mot Leksand och Friberg fick massor av speltid – hela 23.33, vilket är minst sagt anmärkningsvärt för en forward. Dessutom gjorde han ett mål och en assist.

Så presenterar man sig

Hur gör man bäst för att visa upp sig för sin nya hemmapublik? Kanske som Brian O'Neill – mål efter 22 sekunder.

Välkommen hit

Sean Day hade inte hunnit spela någon träningsmatch med HV71, men kastades rakt in i premiären. Han fick spela mest av alla i sitt lag, totalt drygt 22 minuter, och var inne på tre baklängesmål. Men med tanke på de förutsättningarna lär han vara ursäktad.

Välkommen hem

Jakob Silfverberg behövde bara en period på sig att göra mål för Brynäs. Kvaliteten i hela hans aktion vid målet, och det där blixsnabba skottet, är precis lika bra, om inte bättre, som när han lämnade ligan för tolv år sedan.

Superbackparet

Malmö stod för omgångens överraskning när man slog mästarna Skellefteå. Det är kanske tidigt att ropa hej, men Robin Salo och Lassi Thomson ser ut som ett riktigt, riktigt bra backpar. Spelet från Thomson i offensiv zon före Salos mål var något extra.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln