HockeyNews
PLUS

Ovetjkin om mordförsöket på Trump: ”Tack gode gud”

Trump/Ovie
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 23 juli 2024

FacebookXWhatsApp

20-årige Thomas Matthew Crooks försökte döda Donald Trump under ett kampanjtal förra veckan.
I en intervju på Youtube reagerar nu den ryske storstjärnan Alexander Ovetjkin starkt på mordförsöket.
– Tack gode gud att han överlevde, säger Ovetjkin.

Natten mot den 14 juli under ett sköts USA:s president Donald Trump under ett kampanjtal i Pennsylvania. Enligt FBI var mannen bakom skotten 20-årige Thomas Matthew Crooks som kort efter de avlossade skotten dödades av secret service.

En som tidigare visat stor support för den amerikanske presidenten är den ryske storstjärnan Alexander Ovetjkin, som bland annat var och hälsade på den amerikanske presidenten i Vita Huset efter Stanley Cup-segern 2018.

ANNONS

Nyligen medverkade Washington Capitals-spelaren i en intervju med ryske youtubern Amiran Sardarov och under samtalet kom mordförsöket på Donald Trump upp som ett ämne.

– Jag förstår inte hur man kan vilja döda en person, även om man hatar honom. Tack gode gud att han överlevde," sa Ovetjkin enligt Championat.

ANNONS

Ovetjkin betonar dock att han inte är särskilt intresserad av amerikansk politik.

– Jag är ingen anhängare av de här politiska debatterna och samtalen. Vad är poängen? Att påtvinga någon din åsikt, varför?

Han tillägger att de i hans sociala krets i USA till största delen består av republikaner.

– Alla mina vänner och de jag pratar med är republikaner. Jag känner inte en enda demokrat.

ANNONS

Ovetjkin, som går in på sin 20 säsong i NHL i höst, börjar se slutet på sin hockeykarriär och berättar att han planerar att återvända till Ryssland efter karriären.

– Alla mina vänner och släktingar är i Ryssland. Jag känner mig mer bekväm att vara i Ryssland för tillfället än att vara där. När vår säsong är slut vill vi flyga hem direkt, för vi saknar hemmet, familjen, vännerna.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS